Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ένας «ιππότης» για τον οίκο Sotheby’s

Στα χέρια του Γαλλοϊσραηλινού επιχειρηματία Πάτρικ Ντράχι, ιδιοκτήτη εταιρείας τηλεπικοινωνιών, πέρασε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s. ...


Ένας «ιππότης» για τον οίκο Sotheby’s
Στα χέρια του Γαλλοϊσραηλινού επιχειρηματία Πάτρικ Ντράχι, ιδιοκτήτη εταιρείας τηλεπικοινωνιών, πέρασε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s.
Στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Πάτρικ Ντράχι πέρασε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s. 

O Γαλλοϊσραηλινός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης εταιρείας τηλεπικοινωνιών, μέσων μαζικής ενημέρωσης και συλλέκτης έργων τέχνης, με εξαιρετικά ακριβό γούστο, κατέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 3,7 δισ. δολάρια για να αποκτήσει τον διάσημο οίκο Sotheby’s, εισηγμένο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από το 1988, ενώ όπως έγινε γνωστό προσφέρει 57 δολάρια ανά μετοχή στους σημερινούς μετόχους, ποσό μεγαλύτερο σε ποσοστό 61% της απόδοσης που είχε την προηγούμενη εβδομάδα.

«Έπειτα από τρεις δεκαετίες κατά τις οποίες ο οίκος Sotheby’s ήταν δημόσια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, ήρθε η ώρα να περάσει σε ιδιωτικά χέρια και να μπει σε ένα δρόμο ανάπτυξης», σχολίασε ο πρόεδρος του οίκου Nτομένικο ντε Σόλε, που δήλωσε ενθουσιασμένος με την εξέλιξη. Με την εξαγορά από τον Ντράχι, πλέον και ο οίκος Sotheby’s αποτελεί γαλλική υπόθεση, καθώς ήδη από τα τέλη του ’80 ο οίκος Christie’s πέρασε στα χέρια της οικογένειας Πινό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια