Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εκπαίδευση αντιπροσωπείας από την Κένυα στη Λέσβο για θέματα δημιουργίας Γεωπάρκου

Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία στελεχών από την Κένυα πραγματοποιούν από 8 έως 22 Οκτωβρίου 2019 εκπαίδευση στο Γεωπάρκο Λέσβου και το Απο...


Εκπαίδευση αντιπροσωπείας από την Κένυα στη Λέσβο για θέματα δημιουργίας Γεωπάρκου

Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία στελεχών από την Κένυα πραγματοποιούν από 8 έως 22 Οκτωβρίου 2019 εκπαίδευση στο Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου σε θέματα γεωδιατήρησης και ανάδειξης φυσικών μνημείων καθώς και σε θέματα δημιουργίας ενός Γεωπάρκου.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Αναπλ. Διευθυντής της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO στην Κένυα για θέματα φυσικών επιστημών κ. George Eshiamwata, η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Ναϊρόμπι κα. Lydia Olaka καθώς και ο Διευθυντής του υπό ίδρυση Γεωπάρκου της Κένυα “The Great Rift Valley” κ. William Kimosop.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η εκπαίδευση των στελεχών από την Κένυα και η παροχή κάθε βοήθειας για τη δημιουργία του πρώτου Γεωπάρκου στην Κένυα, η μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα γεωδιατήρησης, ανάδειξης και προστασίας φυσικών μνημείων που έχουν αναπτυχθεί από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Γεωπάρκο Λέσβου τα οποία θεωρούνται πρότυπα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκπαίδευση αντιπροσωπείας από την Κένυα στη Λέσβο για θέματα δημιουργίας Γεωπάρκου

Η αντιπροσωπεία από την Κένυα θα ενημερωθεί από κοντά για τις νέες ερευνητικές εργασίες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στον τομέα συντήρησης του απολιθωμένου ξύλου καθώς η περιοχή διαθέτει απολιθώματα δέντρων, στη δημιουργία υποδομών ανάδειξης των απολιθωμάτων και τη μεθοδολογία διαχείρισης, τουριστικής προβολής και εκπαίδευσης σε περιοχές γεωπάρκων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εκπαιδεύτηκαν επίσης στους τομείς της προστασίας και ανάδειξης των γεωλογικών μνημείων και της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης της αντιπροσωπείας από την Κίνα περιλάμβανε επίσκεψη στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Γνώρισαν το Γεωπάρκο Λέσβου, τους σημαντικότερους γεωτόπους της Λέσβου, τα φυσικά και γεωλογικά μνημεία και κυρίως τις υποδομές και τις δράσεις του Μουσείου για την ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους και την ανάπτυξη του γεωτουρισμού.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη της αντιπροσωπείας από την Κίνα καθιερώνει για μια ακόμη φορά τη Λέσβο ως κορυφαίο Γεωπάρκο για την εκπαίδευση στελεχών από όλο τον κόσμο.


Πηγή: LesvosNews

Δεν υπάρχουν σχόλια