Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οι αρχαιοφύλακες διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας στην Ακρόπολη κι απειλούν με στάση

Επίσης ενημερώνουν ότι οι τουαλέτες της Ακρόπολης θα είναι κλειστές 5 και 6 Ιανουαρίου, καθώς και κάθε Κυριακή και αργία λόγω μη α...



Οι αρχαιοφύλακες διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας στην Ακρόπολη κι απειλούν με στάση

Επίσης ενημερώνουν ότι οι τουαλέτες της Ακρόπολης θα είναι κλειστές 5 και 6 Ιανουαρίου, καθώς και κάθε Κυριακή και αργία λόγω μη αμοιβής.

Χωρίς θέρμανση στα κεντρικά φυλάκια καταγγέλουν ότι εργάζονται οι Αρχαιοφύλακες στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και προειδοποιούν με στάση εργασίας σε περίπωση που δεν λυθεί άμεσα το θέμα. Επίσης ενημερώνουν ότι οι τουαλέτες της Ακρόπολης θα είναι κλειστές 5 και 6 Ιανουαρίου, καθώς και κάθε Κυριακή και αργία, λόγω του ότι δεν υπάρχει έγκριση αμοιβής για το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων διαμαρτύρεται εντονότατα για τις συνθήκες εργασίας (όπως έχει κάνει επανειλημμένως) των εργαζομένων στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης, όπου με αυτές τις θερμοκρασίες δεν υπάρχει θέρμανση σε κεντρικά φυλάκια. Τα προβλήματα των συνθηκών εργασίας των αρχαιοφυλάκων είναι πανελλαδικά και μεγάλα. Ξεκινάμε όμως από τον μεγαλύτερο Αρχαιολογικό Χώρο για να ευαισθητοποιήσουμε τόσο την πολιτική ηγεσία, καθώς και όλους τους αρμόδιους για να λυθεί άμεσα το θέμα. Σε περίπτωση που δεν λυθεί αμεσότατα το μέγιστο αυτό πρόβλημα που έχει να κάνει με την υγεία μας, θα προχωρήσουμε σε στάση εργασίας. 

Επίσης, ενημερώνουμε ότι οι τουαλέτες της Ακρόπολης θα είναι κλειστές 5 και 6 Ιανουαρίου, καθώς και κάθε Κυριακή και αργία, λόγω του ότι δεν υπάρχει έγκριση αμοιβής για το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας.

Ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

Το ΥΠΠΟΑ απάντησε στην ΠΕΦΥΑ με την παρακάτω ανακοίνωση: 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι οι τουαλέτες του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών, το διήμερο 5 και 6 Ιανουαρίου 2020, θα λειτουργήσουν κανονικά, παρά τα εξαγγελθέντα από την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Όσον αφορά στην απουσία θέρμανσης σε τρία φυλάκια της Ακροπόλεως, η ΠΕΥΦΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι οφείλεται στην εκτέλεση των έργων αντικεραυνικής προστασίας και των έργων αποκατάστασης του συνόλου των ηλεκτρολογικών παραδόξων επί του Ιερού Βράχου, με την ύπαρξη των 175 ηλεκτρολογικών πινάκων και των εκατοντάδων μέτρων καλωδιώσεων. Οι εργασίες ολοκληρώνονται άμεσα και το ρεύμα θα επανασυνδεθεί στα φυλάκια. 



Πηγή: The TOC, ΥΠΠΟΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια