Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Γαλλία: Τον Ιανουάριο του 2021 ξεκινά η ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων

Ο Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Μισέλ Οπετί επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι εργασίες για την ανοικοδόμηση του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των ...

Γαλλία: Τον Ιανουάριο του 2021 ξεκινά η ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων

Ο Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Μισέλ Οπετί επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι εργασίες για την ανοικοδόμηση του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων, που είχε καταστραφεί εν μέρει από την πυρκαγιά του 2019, μπορεί να αρχίσουν «τον Ιανουάριο του 2021», μόλις περάσει η φάση σταθεροποίησης του κτιρίου.

«Ολοκληρώνουμε όλη την σταθεροποίηση. Λογικά, μπορούμε να αρχίσουμε τις εργασίες τον Ιανουάριο του 2021», δήλωσε στους δημοσιογράφους στα εγκαίνια έκθεσης παιδικών σχεδίων που απεικονίζουν τον καθεδρικό ναό, κι είχαν τοποθετηθεί πάνω στην περίφραξη του εργοταξίου, παρουσία του Ζαν-Λουί Ζορζελέν, του επικεφαλής των επιχειρήσεων ανοικοδόμησης αυτού του κοσμήματος της γοτθικής τέχνης.

Το εργοτάξιο γνώρισε αρκετά εμπόδια. Είχε καθυστερήσει κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού λόγω των μέτρων που έπρεπε να ληφθούν λόγω της μόλυνσης από μόλυβδο.

Στη συνέχεια το φθινόπωρο και τον χειμώνα, η κακοκαιρία εμπόδισε τις εργασίες. Την άνοιξη, ο κοροναϊός ακινητοποίησε κάθε δραστηριότητα στο εργοτάξιο το οποίο κατάφερε να ξαναρχίσει πρόσφατα, κυρίως με την τελευταία φάση της δύσκολης επιχείρησης αποσυναρμολόγησης του ικριώματος του τόξου της Νοτρ Νταμ που άρχισε την περασμένη εβδομάδα.

Η φιλοδοξία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν είναι να ξαναδώσει ζωή στον καθεδρικό ναό μέχρι το 2024.

Πηγή: Τα Νέα, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια