Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Γαλλία: Έσβησε η φωτιά στον ιστορικό καθεδρικό ναό της Νάντης

Πάνω από εκατό πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στον εμβληματικό ναό του 15ου αιώνα.

Γαλλία: Έσβησε η φωτιά στον ιστορικό καθεδρικό ναός της Νάντης

Πάνω από εκατό πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στον εμβληματικό ναό του 15ου αιώνα.

Μνήμες από τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων ξύπνησαν σήμερα στη Γαλλία, καθώς φλόγες τύλιξαν τον ιστορικό ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου, στη Νάντη. Περισσότεροι από εκατό πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη για να κατασβέσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί.  





Τελικά τα κατάφεραν να τη σβήσουν μετά από δύο ώρες. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η πυροσβεστική υπηρεσία γύρω στις 10:00 (11:00 ώρα Ελλάδας), διευκρινιζόταν πως οι ζημιές δεν συγκρίνονται με την πυρκαγιά στη Νοτρ-Νταμ του Παρισιού.



«Οι ζημιές επικεντρώνονται στο μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο που φαίνεται πως έχει καταστραφεί πλήρως. Η εξέδρα στην οποία βρίσκεται είναι πολύ ασταθής και κινδυνεύει να καταρρεύσει», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο στρατηγός Λοράν Φερλέ σε συνέντευξη Τύπου μπροστά από τον ναό.

Έρευνα για εμπρησμό του καθεδρικού ναού από πρόθεση διενεργεί η εισαγγελία της Νάντης

Έρευνα για εμπρησμό από πρόθεση ξεκίνησαν οι Αρχές της Νάντης, στη δυτική Γαλλία, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στο γοτθικό καθεδρικό ναό της πόλης, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Πιερ Σενές.


Γαλλία: Έσβησε η φωτιά στον ιστορικό καθεδρικό ναός της Νάντης

«Σε αυτό το στάδιο διενεργείται έρευνα για εμπρησμό από πρόθεση», δεδομένου ότι εντοπίστηκαν «τρεις διαφορετικές εστίες», εξήγησε ο εισαγγελέας.

«Δεν μπορούμε ακόμη να εξαγάγουμε συμπεράσματα, επειδή πρέπει να ερευνηθούν πολλά πράγματα από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν νέα στοιχεία» πρόσθεσε.

Λίγο πριν από τις 8 το πρωί περαστικοί είδαν τις φλόγες και ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία.

Από τη φωτιά, που σβήστηκε σχεδόν δύο ώρες αργότερα από περίπου 70 πυροσβέστες που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, καταστράφηκε το μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο του γοτθικού ναού.

Δεν είναι η πρώτη πυρκαγιά που σημειώνεται σε αυτό τον καθεδρικό. Στις 28 Ιανουαρίου 1972, η στέγη του ναού Σεν-Πιερ-ε-Σεν-Πολ στο κέντρο της Νάντης, που κατασκευάστηκε ανάμεσα στον 15ο και τον 19ο αιώνα, καταστράφηκε από πυρκαγιά. Η καταστροφή προκλήθηκε έπειτα από εργασίες ενός επισκευαστή σκεπών.




Ο ναός της Νάντης παραδόθηκε και πάλι στους πιστούς μόλις τον Μάιο του 1985 έπειτα από 13 και πλέον χρόνια εργασιών.

Το 2015, πάντα στη Νάντη, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε έναν άλλο καθολικό ναό με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα τρία τέταρτα της στέγης της βασιλικής Σεν-Ντονασιέν-ε-Σεν-Ρογκασιέν, που κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα.


Πηγή: Πρώτο Θέμα, in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια