Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος στην Αγιά Λάρισας

Συνελήφθη ένα άτομο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, κατηγορούμενο για κλοπή, παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και παράβαση του Τ...

Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος στην Αγιά Λάρισας

Συνελήφθη ένα άτομο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, κατηγορούμενο για κλοπή, παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (39) νομίσματα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων και (22,5) κιλά αφορολόγητου καπνού.

Συνελήφθη προχθές (09-07-2020) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς, ένα άτομο, κατηγορούμενο για κλοπή, παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, καθώς και για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.



Ειδικότερα, ο δράστης αφαίρεσε από τον εξωτερικό χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψησταριά), εξοπλισμό εστίασης.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του δράστη σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και τη σύλληψή του.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο προαναφερόμενο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· (39) νομίσματα, τα οποία σύμφωνα με αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων,
· (22,5) κιλά κατεργασμένου καπνού, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης και
· υλικό του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), όπως μολυβδοσφραγίδες κ.ά., το οποίο σύμφωνα με αρμόδιο υπάλληλο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. χρησιμοποιείται για παράνομες παρεμβάσεις σε μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας.



Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς.


Πηγή: LarisaNew

Δεν υπάρχουν σχόλια