Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Άγαλμα αρχαίου ιερέα της Άθωρ βρέθηκε στην Αίγυπτο

Οι αρχαιολόγοι του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου ανακάλυψαν το άγαλμα ενός εκ των ιερέων της αρχαίας αιγυπτιακής θεότητας  Άθ...

Άγαλμα αρχαίου ιερέα της Άθωρ βρέθηκε στην Αίγυπτο

Οι αρχαιολόγοι του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου ανακάλυψαν το άγαλμα ενός εκ των ιερέων της αρχαίας αιγυπτιακής θεότητας Άθωρ, κατά τη διάρκεια των σωστικών ανασκαφών που διενεργήθηκαν στα τέλη Ιουλίου σε ιδιόκτητο οικόπεδο, περίπου 2 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της περιοχής Mit Rahina.




Ο Mostafa Waziri, Γενικός Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου εξήγησε το άγαλμα είναι κατασκευασμένο από ενιαίο μπλοκ μαύρου γρανίτη, ενώ φέρει χαραγμένα ιερογλυφικά στην οπίσθια όψη του.


Σύμφωνα με τον ίδιο, το άγαλμα έχει ύψος περίπου 95 εκατοστά και διάμετρο 45 εκατοστά ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ανασκαφή στην περιοχή για να αποκαλυφθούν τυχόν υπόλοιπα τμήματά του και στοιχεία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της σωστικής ανασκαφής αποκαλύφθηκε άγαλμα του Ραμσή Β' καθώς και σειρά αγαλμάτων διαφορετικών θεών όπως της Σεκχμέτ, του Πτα και της Αθώρ.




Το συγκεκριμένο άγαλμα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αγαλμάτων κατασκευασμένων από ροζ και μαύρο γρανίτη αλλά και ασβεστόλιθο. Όλα τα αγάλματα χρονολογούνται στην εποχή του Ραμσή Β', ενώ ορισμένα ασβεστολιθικά αγάλματα στην Κοπτική εποχή.


Πηγή: The Archaeology News Network



Δεν υπάρχουν σχόλια