Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αυτός ο πάπυρος με τους μεθυσμένους πρίγκιπες έπιασε 33,6 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία

Ο μήκους δύο μέτρων πάπυρος με τη ζωγραφιά των πέντε μεθυσμένων πριγκήπων To ποσό των 33,6 εκατ. ευρώ έπιασε σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ έ...

Αυτός ο πάπυρος με τους μεθυσμένους πρίγκιπες έπιασε 33,6 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία
Ο μήκους δύο μέτρων πάπυρος με τη ζωγραφιά των πέντε μεθυσμένων πριγκήπων

To ποσό των 33,6 εκατ. ευρώ έπιασε σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ ένας σπάνιος πάπυρος 700 ετών της δυναστείας Γιουάν της Κίνας.

Ο μήκους δύο μέτρων πάπυρος φέρει τη ζωγραφιά «Πέντε Μεθυσμένων Πριγκίπων που Επιστρέφουν Έφιπποι» και τον φιλοτέχνησε ο διάσημος Κινέζος καλλιτέχνης και κρατικός αξιωματούχος Ρεν Ρενφά. Το έργο απεικονίζει τους πέντε πρίγκιπες συνοδεία τεσσάρων ατόμων να ιππεύουν κι ένας εξ’ αυτών είναι ο Λι Λινγκζί, που έμελλε να γίνει ο μακροβιότερος αυτοκράτορας της δυναστείας Τανγκ της Κίνας, Χουανζόνγκ. Ο πάπυρος φέρει επίσης μια σειρά από σφραγίδες, ανάμεσά τους και αρκετών κινέζων αυτοκρατόρων.



Αυτός ο πάπυρος με τους μεθυσμένους πρίγκιπες έπιασε 33,6 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία


Το 1922 ο εν λόγω πάπυρος μεταφέρθηκε εκτός της Απαγορευμένης Πόλης του Πεκίνου από τον Που Γι, τον τελευταίο αυτοκράτορα της Κίνας μετά την πτώση της δυναστείας των Τσινγκ. Αρχικά αναμενόταν να πιάσει κάπου ανάμεσα σε 10-15,5 εκατ. δολάρια. Πολλά από τα 21 έργα του Ρεν Ρενφά φιλοξενούνται σε μουσεία ή ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. «Ο πίνακας», όπως λέει η ειδική στα κλασικά κινεζικά έργα Τέχνης του οίκου Sotheby’s, Σάλι Φονγκ, «αφηγείται την ιστορία των πέντε κινέζων πριγκίπων που διασκέδασαν, μέθυσαν και επέστρεψαν στα παλάτια τους. Ο ένας εξ’ αυτών είναι ο μελλοντικός αυτοκράτορας. Στον πίνακα τον βλέπουμε να απεικονίζεται ως άτομο που μπορεί να ανεχθεί το μεθύσι και να επιστρέψει πίσω μαζί με τους άλλους μεθυσμένους πρίγκιπες».


Πηγή: iefimerida



Δεν υπάρχουν σχόλια