Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Επταπύργιο: Βιώματα – Μνήμες – Κατοικήσεις» μια έκθεση των προφορικών ιστοριών για ένα μνημείο της πόλης

Η έκθεση «Επταπύργιο: Βιώματα – Μνήμες – Κατοικήσεις» της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, πήρε π...

«Επταπύργιο: Βιώματα – Μνήμες – Κατοικήσεις» μια έκθεση των προφορικών ιστοριών για ένα μνημείο της πόλης

Η έκθεση «Επταπύργιο: Βιώματα – Μνήμες – Κατοικήσεις» της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, πήρε παράταση και θα συνεχιστεί ως τις 15 Οκτωβρίου 2020.

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Επταπυργίου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν από το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 στο Επταπύργιο της Θεσσαλονίκης μια πρωτότυπη έκθεση με τίτλο «Επταπύργιο: Βιώματα – Μνήμες – Κατοικήσεις».

Η έκθεση αποτελεί καρπό της συλλογικής έρευνας της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Επταπυργίου με αντικείμενο τη σύγχρονη ιστορία του μνημείου και τη χρήση του Επταπυργίου ως φυλακής. Από την Κεντρική Πύλη μέχρι τα κελιά της Απομόνωσης και το Φυλάκιο, οι προφορικές μαρτυρίες πολιτικών κρατουμένων του Εμφυλίου και της Δικτατορίας, εργαζομένων στον χώρο, κατοίκων της γειτονιάς και καλλιτεχνών αποτελούν τη βάση μιας εκθεσιακής αφήγησης που εκτυλίσσεται στον χώρο του μνημείου, ζωντανεύουν μνήμες και βιώματα και αναδεικνύουν τις διαχρονικά διαφορετικές πτυχές της ιστορίας του Επταπυργίου.

Οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Covid-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της περιήγησης στην έκθεση.


Info:

Διάρκεια Έκθεσης: 19/9/2020 -15/10/2020

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00 π.μ. -15:00 μ.μ.

Εισιτήριο: κανονικό 6,00 €, μειωμένο 3,00 €

Τηλ. πληροφοριών: 2313310400


Πηγή: Zougla


 



Δεν υπάρχουν σχόλια