Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ιεράπετρα: Σε εξέλιξη ανασκαφές στην Επισκοπή μετά από σημάδι που δείχνει αρχαιολογικά ευρήματα

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Τρίτης ανασκαφικές εργασίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου σε περιοχή της Επισκοπής μετά από υποψίες ...

Ιεράπετρα: Σε εξέλιξη ανασκαφές στην Επισκοπή μετά από σημάδι που δείχνει αρχαιολογικά ευρήματα

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Τρίτης ανασκαφικές εργασίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου σε περιοχή της Επισκοπής μετά από υποψίες για αρχαιολογικά ευρήματα που προέκυψαν από μια τρύπα που παρατηρήθηκε στο έδαφος.

Όπως λέει ο πρόεδρος της κοινότητας Λάκης Πυργιωτάκης στο Ράδιο Λασίθι, χθες το απόγευμα ο ίδιος παρατήρησε χθες το απόγευμα μια τρύπα σε ένα χωράφι η οποία έμοιαζε πολύ με αυτή την τρύπα που εμφανίστηκε πριν 2 χρόνια στο Κεντρί και οδήγησε στην αποκάλυψη ενός πολύ σημαντικού ασύλητου μινωικού τάφου.


Ιεράπετρα: Σε εξέλιξη ανασκαφές στην Επισκοπή μετά από σημάδι που δείχνει αρχαιολογικά ευρήματα


Το σημείο όπως λέει, είναι μέσα σε χωράφι με ελιές πολύ κοντά στον εθνικό δρόμο. Η τρύπα είχε διάμετρο μεγέθους περισσότερο από ένα μέτρο, και έτσι ο ίδιος αμέσως επικοινώνησε με την Εφορία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, και τελικά από σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες, οι οποίες συνεχίζονται με δυσκολία λόγω της βροχής.

Η υποψία που υπάρχει στους αρχαιολόγους στα πολύ αρχικά αυτά στάδια των ερευνών είναι πως στο σημείο κρύβεται επίσης ένας τάφος, κάτι που μένει να αποδειχθεί από τη συνέχεια των ανασκαφών.

Οι έρευνες σταμάτησαν χθες, λόγω καιρικών συνθηκών, και συνεχίζονται σήμερα. Στον χώρο μεταβαίνει και η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων νομού Λασιθίου, Χρύσα Σοφιανού, προκειμένου και η ίδια να έχει εικόνα.


Διαψεύδει η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Σοφιανού ότι γίνονται ανασκαφές στην Επισκοπή

Ως απαράδεκτες χαρακτήρισε η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κα Χρύσα Σοφιανού τις όποιες αναρτήσεις ή δημοσιεύματα που μάλιστα συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό, για ανασκαφές σε περιοχή της Επισκοπής Ιεράπετρας. Όπως είπε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 πολίτης κατέθεσε δήλωση στην υπηρεσία γιατί κάτι τον προβλημάτισε σε χωράφι ιδιοκτησίας του. Η υπηρεσία ανταποκρίθηκε και έχει ξεκινήσει έρευνες να διαπιστώσει εάν υπάρχει κάποιο εύρημα. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν ξεκινήσει ανασκαφές, διευκρίνισε.

Πρόσθεσε ότι έχουν δει το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από τον χώρο των εργασιών και αυτό είναι επικίνδυνο. Δεν ζητήθηκε η άδεια για να ανέβουν αυτές οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο, ούτε ζητήθηκε η άδεια των ανθρώπων της υπηρεσίας που διενεργούν τον έλεγχο. Σε περίπτωση κάποια καταστροφής ή λαθρανασκαφής υπεύθυνος είναι εκείνος που κάνει τις δημοσιεύσεις. Μετά την εξέλιξη αυτή θα υπάρχει συνεχής παρουσία υπαλλήλων στον χώρο και νυχτερινή φύλαξη. Επίσης ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας. Εάν από την έρευνα προκύψει το οτιδήποτε θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση όπως άλλωστε γίνεται κάθε φορά, τόνισε η κα Σοφιανού.

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη της υπόθεσης.

Πηγή: Ράδιο Λασίθι, ΕΡΤ, Hxonews



Δεν υπάρχουν σχόλια