Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Άθικτος τάφος της εποχής των Καρχηδονίων ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στη Μάλτα

Ένας τάφος των Καρχηδονίων που χρονολογείται πάνω από 2.000 χρόνια ανακαλύφθηκε κοντά στο Żabbar της Μάλτας από εργαζομένους της Water Servi...

Άθικτος τάφος ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στη Μάλτα

Ένας τάφος των Καρχηδονίων που χρονολογείται πάνω από 2.000 χρόνια ανακαλύφθηκε κοντά στο Żabbar της Μάλτας από εργαζομένους της Water Services Corporation, στα πλαίσια εργασιών κατασκευής αποχευτευτικού δικτύου.

Όταν άνοιξε ο σφραγισμένος τάφος, βρέθηκε αριθμός αγγείων που περιείχαν τα αποτεφρωμένα υπολείμματα ανθρώπινων οστών. Με βάση τα οστά που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ένας ενήλικος και ένα μικρό παιδί είχαν θαφτεί στο σημείο.


Άθικτος τάφος ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στη Μάλτα

Άθικτος τάφος ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στη Μάλτα

ΤΆθικτος τάφος ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στη Μάλτα

Ανάμεσα στα ευρήματα περιλαμβάνονται ένας αμφορέας, δύο αγγεία, ένας λύχνος και ένα γυάλινο μπουκάλι αρώματος μαζί με άλλα κεραμικά τυπικά της περιόδου των Καρχηδονίων. Το υλικό αφαιρέθηκε από τον τάφο και μεταφέρθηκε σε εργαστήριο, όπου τα κεραμικά και τα οστά καθαρίζονται, ενοποιούνται κατά το δυνατόν και αναλύονται.

Οι εργασίες κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή που έχει πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα οδήγησε την Εποπτεία Φυσικής Κληρονομιάς να ζητήσει την παρουσία αρχαιολόγου μαζί με τους εργάτες σε περίπτωση που ανακαλυφθούν και άλλα αρχαία κατάλοιπα.


Πηγή: The Archaeology News Network



Δεν υπάρχουν σχόλια