Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Εύη Παπαδοπούλου γράφει για Το μυστικό του Ζέφυρου από τα Αρχαιολογικά Παραμύθια

Η Εύη Παπαδοπούλου γράφει για το τελευταίο της βιβλίο Το μυστικό του Ζέφυρου από τη σειρά Αρχαιολογικά Παραμύθια (εικονογράφηση: Κατερίνα Βε...

Η Εύη Παπαδοπούλου γράφει για Το μυστικό του Ζέφυρου από τα Αρχαιολογικά Παραμύθια

Η Εύη Παπαδοπούλου γράφει για το τελευταίο της βιβλίο Το μυστικό του Ζέφυρου από τη σειρά Αρχαιολογικά Παραμύθια (εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου) που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Ποιος είναι ο Ζέφυρος;

Ο Ζέφυρος είναι ένα αγόρι ορφανό.

Ένα αγόρι που προστατεύουν η θεά Κυβέλη των Ρωμαίων και ο Ήρωας Ιππέας των Θρακών. Ένα αγόρι που γητεύει τα άλογα.

Ένα αγόρι που λατρεύει το θέατρο.

Ένα αγόρι με πολλή αγάπη για τη θετή του οικογένεια και ξεχωριστή θέση στην καρδιά του για τη θετή του αδερφή, Αλκμήνη, που γιατρεύει όποιον πονά.

Αλλά πέρα και πάνω απ’ όλα ο Ζέφυρος είναι ένα αγόρι που, καθώς ξετυλίγεται η ιστορία του, μεγαλώνει και μαζί μεγαλώνουν τα όνειρά του.

Μεγαλώνει και, όπως πολύ συχνά σε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια που λέγεται ζωή, τα όνειρά του συναντούν εμπόδια, προδίδονται, υποχρεώνονται να αλλάξουν ρότα.

Ο νεαρός άντρας δοκιμάζεται σκληρά αλλά βρίσκει τον τρόπο στους περίφημους Φιλίππους, στην πόλη που φυλά ο αετός της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, να αφηγηθεί και να κληροδοτήσει το μυστικό του, πέρα από εποχές, συνθήκες, κοινωνικούς φραγμούς, με μοναδικά του όπλα την επιμονή, την υπομονή, την αγάπη, την αξιοπρέπεια και την ελπίδα.

Σε αυτό το ταξίδι της ενηλικίωσης ο Ζέφυρος προσδοκά να συναντήσει νέους φίλους για να διασχίσουν μαζί τις εποχές, να μοιραστούν τις έγνοιες και να παλέψουν παρέα ενάντια σε όσους ή όσα συχνά γκρεμίζουν και ποδοπατούν τα όνειρα, αγνοώντας τη δύναμη των φτερών τους.

Μόνο τότε θα είναι σίγουρος πως αφήνει σε καλά χέρια το μυστικό που άνθισε στην πόλη που τον όρισε, όπως ορίζουν όλους μας  τα σπίτια, η οικογένεια, οι φίλοι, οι μνήμες, οι ήχοι, τα αρώματα, οι στιγμές…

Μόνο τότε θα χαμογελά…ακούγοντας την ιστορία του ανάμεσα στις τόσες άλλες που ενώνουν το παρελθόν με το παρόν, ορίζοντας ένα καλύτερο μέλλον…


Πηγή: Ε. Παπαδοπούλου, Elniplex



Δεν υπάρχουν σχόλια