Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 στο Επιγραφικό Μουσείο

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το 2021 είναι αφιερωμένες στην ποικιλόμορφη και προσβάσιμη σε όλους πολιτιστική κληρονομιά...

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 στο Επιγραφικό Μουσείο

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το 2021 είναι αφιερωμένες στην ποικιλόμορφη και προσβάσιμη σε όλους πολιτιστική κληρονομιά. Το θέμα, «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους  (Heritage: All Inclusive), απευθύνεται σε ένα ποικιλόμορφο κοινό διαφορετικής εθνικότητας, φυλής, ηλικίας, θρησκείας, κοινωνικο-οικονομικής τάξης, φυσικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, διαφορετικής εκπαίδευσης, εμπειριών και προοπτικών. 

Στο πλαίσιο του παραπάνω εορτασμού, στον οποίο η Ελλάδα συμμετέχει με εθνικό συντονιστή τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ, το Επιγραφικό Μουσείο προγραμματίζει τις παρακάτω δράσεις: 


Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, 11.00  & Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, 11.30 

Κοινότητες ξένων στην Αρχαία Ελλάδα. Μαρτυρίες επί λίθου: Θεματική ξενάγηση σε επιλεγμένες επιγραφές του Μουσείου. 


Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 12.15 – 14.00 

Εργαστήρι Χαϊκού για μαθητές Δημοτικού Σχολείου (6-12 ετών): Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την εικαστικό κ. Όλγα Πλαστήρα, της οποίας η έκθεση με θέμα «Ωδή προς τη Νίκη» φιλοξενείται έως 30 Σεπτεμβρίου στον εσωτερικό κήπο του Επιγραφικού Μουσείου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. 


Η είσοδος στις παραπάνω δράσεις είναι ελεύθερη.

Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση και δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για την επίσκεψη στο Μουσείο και τη συμμετοχή στις δράσεις απαιτείται η τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας κατά του Covid – 19 βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου. 


Πηγή: Δελτίο Τύπου



Δεν υπάρχουν σχόλια