Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μαρμάρινο άγαλμα του Ηρακλή ανακαλύφθηκε στους Αιζανούς

Ένα ακέφαλο μαρμάρινο άγαλμα του Ηρακλή βρέθηκε κατά τις ανασκαφές που πραγματοποιούνται στο ρέμα του Πενκαλάς,  έναν μικρό παραπόταμο του Ρ...

Μαρμάρινο άγαλμα του Ηρακλή ανακαλύφθηκε στους Αιζανούς

Ένα ακέφαλο μαρμάρινο άγαλμα του Ηρακλή βρέθηκε κατά τις ανασκαφές που πραγματοποιούνται στο ρέμα του Πενκαλάς, έναν μικρό παραπόταμο του Ρυντάκου, στην αρχαία πόλη των Αιζανών. 

Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στον Υποψήφιο Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στην περιοχή Cavdarhisar της Κιουτάχειας (κατά την αρχαιότητα ελληνική πόλη Κοτύαιον, ή Κοτυάειον) στην βορειοανατολική Τουρκία.

Οι ανασκαφές, που πραγματοποιούνται από ομάδα 120 ατόμων υπό τη Διεύθυνση του Μουσείου Κιουτάχειας και του Τμήματος Αρχαιολογίας της Σχολής Επιστημών και Γραμμάτων στο Πανεπιστήμιο Dumlupinar, συνεχίζονται στην αρχαία πόλη των Αιζανών.


Μαρμάρινο άγαλμα του Ηρακλή ανακαλύφθηκε στους Αιζανούς

Οι ανασκαφές στην αρχαία πόλη, που χρονολογείται από την Εποχή του Χαλκού και πιστεύεται ότι είναι μια από τις μητροπόλεις της αρχαίας περιόδου με τις ιστορικές κατασκευές της όπως το θέατρο, το στάδιο, ο Ναός του Διός και η Αγορά, επικεντρώθηκαν στο ρέμα του Πενκαλάς.

Η ανακάλυψη του μαρμάρινου αγάλματος του Ηρακλή, ακολουθεί την πρόσφατη ανακάλυψη των κεφαλών των αγαλμάτων της Αφροδίτης και του Διονύσου στις αρχές του μήνα.



Ο καθηγητής Gokhan Coskun, ο οποίος ηγείται των ανασκαφών, δήλωσε ότι το άγαλμα είναι συμβατό με τον τύπο «αναπαυόμενου Ηρακλή» του γλύπτη Λυσίππου. «Αν και το κεφάλι δεν σώζεται», είπε, «μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι είναι ο Ηρακλής, λόγω του δέρματος του λιονταριού που πέφτει πάνω του».

Ο Coskun πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι από τους τοίχους της προβλήτας του ρέματος του Πενκαλάς έχουν ανασκαφεί και εκτιμά ότι διάφορα θραύσματα γλυπτικής εξακολουθούν να βρίσκονται στην κοίτη του ρέματος.


Πηγή: The Archaeology News Network



Δεν υπάρχουν σχόλια