Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μια Σφίγγα ταξιδεύει για πρώτη φορά εκτός του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Σφίγγα που εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, δεν γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη θα ταξιδέψει στην Μελβούρνη. Συνολικά 44 αρχαιότητες ...

Σφίγγα που εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, δεν γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη θα ταξιδέψει στην Μελβούρνη.
Σφίγγα που εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, δεν γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη θα ταξιδέψει στην Μελβούρνη.

Συνολικά 44 αρχαιότητες από τις μόνιμες συλλογές του ΕΑΜ θα εκτεθούν στο Μουσείο Μελβούρνης.

Σαράντα τέσσερις ελληνικές αρχαιότητες από την Εποχή του Χαλκού έως τη Ρωμαϊκή Περίοδο, οι οποίες ανήκουν στις μόνιμες συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, πρόκειται να εκτεθούν στη μακρινή Αυστραλία.

Το Μουσείο Μελβούρνης -της τρίτης πόλης στον κόσμο με τους περισσότερους Ελληνες μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη- ανακοίνωσε την καινούργια περιοδική έκθεση «Ανοιχτοί Ορίζοντες: Αρχαία ελληνικά ταξίδια και διασυνδέσεις» (Open Horizons: Ancient Greek Journeys and Connections). Συνδιοργανώνεται από τα δύο μουσεία με την αρωγή του υπουργείου Πολιτισμού και με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Η έκθεση εστιάζει στα ταξίδια των Ελλήνων στις ανοιχτές θάλασσες, στην ιστορία των ιδεών, τις επιρροές που δέχτηκαν από τους γειτονικούς λαούς μέσω του εμπορίου, την ανταλλαγή ιδεών και την τέχνη, γεγονός που επηρέασε την ελληνική κουλτούρα που με τη σειρά της επηρέασε τον τότε κόσμο, ενώ αποτελεί παράδειγμα για τη σύγχρονη εποχή.

Το Μουσείο Μελβούρνης προσκαλεί τους επισκέπτες να θαυμάσουν από κοντά τα ελληνικά εκθέματα και τους υπόσχεται ότι θα βιώσουν μια μοναδική εμπειρία μέσα από αντιπροσωπευτικά δείγματα του θέματος που εξετάζει. Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί συλλογή ευρημάτων που απεικονίζουν τον μυθικό Ηρακλή, ενώ ξεχωρίζει το έκθεμα της εντυπωσιακής Σφίγγας από μάρμαρο με το γυναικείο κεφάλι στο σώμα φτερωτού λιονταριού, το οποίο θα εκτεθεί για πρώτη φορά εκτός του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, όπως αναφέρει το σημείωμα του μουσείου της Αυστραλίας.

Η έκθεση στοχεύει να ανοίξει ένα παράθυρο στις ιδέες και στον πολιτισμό, να συνδέσει το χθες με το σήμερα και το αύριο.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 23 Απριλίου και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Αυγούστου.


Πηγή: Β. Τζεβελέκου, Εφημερίδα των Συντακτών



Δεν υπάρχουν σχόλια