Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

“Πράσινο φως” από το ΚΑΣ και για τα δύο έργα στο Κάστρο της Καλαμάτας

Στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου συνηγόρησε θετικά επί της μελέτης της Εφορείας...

“Πράσινο φως” από το ΚΑΣ και για τα δύο έργα στο Κάστρο της Καλαμάτας

Στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου συνηγόρησε θετικά επί της μελέτης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για την κατασκευή αναβατορίου για άτομα με αναπηρίες, αλλά και τη βελτίωση του φωτισμού του Κάστρου Καλαμάτας.

Από την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι να εκτελεστούν αυτά τα έργα, που άρουν τα εμπόδια επισκεψιμότητας που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες. Εξίσου σημαντικό θέμα είναι και ο φωτισμός του Κάστρου Καλαμάτας.

Η προσβασιμότητα θα εξασφαλιστεί με την κατασκευή αναβατορίου και με τη δημιουργία διαδρομής, ενώ στο αμφιθέατρο θα δημιουργηθούν θέσεις για τα άτομα με αναπηρίες. Επίσης, θα κατασκευαστούν αντίστοιχα WC.

Μάλιστα, σύμφωνα με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Ευαγγελία Μηλίτση, σε περίπτωση που υπάρξει έγκαιρη χρηματοδότηση των παρεμβάσεων, το αναβατόριο θα μπορέσει να λειτουργήσει μέσα στους πρώτους μήνες του καλοκαιριού, όταν η Καλαμάτα θα δέχεται το πρώτο μαζικό κύμα επισκεπτών.

Σε κάθε περίπτωση με τα δύο έργα επιτυγχάνεται ασφαλής πρόσβαση στο μνημείο, αλλά και προσθήκη ενός ακόμη επισκέψιμου χώρου, με βελτιωμένες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, συμβάλλοντας τόσο στην ανάδειξη του ίδιου του Κάστρου όσο και στην ενίσχυση του τουρισμού της περιοχής.


Πηγή: Α.Π., Θάρρος News



Δεν υπάρχουν σχόλια