Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποχαιρετά τον Άρη Κορωνάκη

Ο Άρης (Αριστείδης) Κορωνάκης γεννήθηκε το 1950 και σπούδασε στο Τμήμα Αρχαιολογίας της Σχολής Γραμμάτων και Φιλοσοφίας, του Πανεπιστημίου Φ...

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποχαιρετά τον Άρη Κορωνάκη
Ο Άρης (Αριστείδης) Κορωνάκης γεννήθηκε το 1950 και σπούδασε στο Τμήμα Αρχαιολογίας της Σχολής Γραμμάτων και Φιλοσοφίας, του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας.

Εργάστηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού από το έτος 1986, αρχικά στην Εύβοια (ΙΑ ΕΠΚΑ), στην Κεντρική Υπηρεσία (ΔΙΠΚΑ) και στην Γ’ ΕΠΚΑ/ Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών από όπου συνταξιοδοτήθηκε το 2017.

Διενήργησε σωστικές ανασκαφές στη Μάνικα, την Ερέτρια και την Σκύρο. Ασχολήθηκε με ζητήματα κηρύξεων αρχαιολογικών χώρων, θεσμοθέτησης ζωνών προστασίας και ζητήματα απαλλοτριώσεων.

Ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με τον αρχαιολογικό χώρου του Ολυμπιείου και το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Λύκειο του Αριστοτέλη και την Ακαδημία Πλάτωνος.

Αναλάμβανε πάντα με ευσυνειδησία και συνέπεια οποιαδήποτε αρμοδιότητα, υπηρεσιακή ή διοικητική εργασία του ανατέθηκε και συνέβαλε ουσιαστικά στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών όπου θήτευσε.

Κατά τον υπηρεσιακό του βίο, διετέλεσε αναπληρωτής προϊστάμενος στην ΙΑ΄ ΕΠΚΑ και στην Γ΄ΕΠΚΑ.

«Θα τον θυμόμαστε πάντα ως μια ευγενική προσωπικότητα με πολύπλευρα ενδιαφέροντα και βαθιά γνώση της λειτουργίας της διοίκησης κάτι που μοιραζόταν αφειδώς με όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους. Ήταν ένας άνθρωπος πάντα νέος στην ψυχή, με αστείρευτη διάθεση για πειράγματα και αστεία.

Κυρίως θα τον θυμόμαστε για την φιλία και την αγάπη με την οποία περιέβαλε τους συναδέλφους και για την αισιόδοξη και χιουμοριστική ματιά του στην εργασιακή καθημερινότητα.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και ιδιαιτέρως στα αγαπημένα του παιδιά Κατερίνα και Νίκο στα οποία αναφερόταν συνεχώς με περηφάνια» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή 17 Ιουνίου στον Ι.Ν. Ταξιαρχών στο Γ’ Νεκροταφείο, ώρα: 10.45. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων θα καταθέσει το ποσό των 100 € στο Σύλλογο «Φλόγα» αντί στεφάνου.


Πηγή: GRTimes



Δεν υπάρχουν σχόλια