Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πρέσπες: Συνέδριο για την αξιοποίηση μνημείων πολιτισμού

Το πολιτιστικό απόθεμα των Πρεσπών και η αξιοποίησή του, θα είναι στο επίκεντρο του συνεδρίου που διοργανώνει ο Δήμος Πρεσπών, σε συνεργασία...

Πρέσπες: Συνέδριο για την αξιοποίηση μνημείων πολιτισμού

Το πολιτιστικό απόθεμα των Πρεσπών και η αξιοποίησή του, θα είναι στο επίκεντρο του συνεδρίου που διοργανώνει ο Δήμος Πρεσπών, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “Λ. Ναλπαντίδης”, στο Λαιμό.

Στη διάρκεια του διημέρου θα συζητηθεί η πορεία της έρευνας σχετικά με τα πολιτιστικά μνημεία των Πρεσπών σε διασυνοριακό επίπεδο, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους το πολιτιστικό απόθεμα των Πρεσπών, μπορεί να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής και στις τρεις χώρες που βρέχονται από τις λίμνες Πρέσπες.


Πρέσπες: Συνέδριο για την αξιοποίηση μνημείων πολιτισμού

Το συνέδριο υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης Holywater του προγράμματος INTERREG CBC Ελλάδα – Βόρεια Μακεδονία, που επιδιώκει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της τουριστικής ανάπτυξης στη διασυνοριακή περιοχή των Πρεσπών, μέσω της προώθησης πολιτιστικών και περιβαλλοντικών πόρων.


Πηγή: ErtNews

Δεν υπάρχουν σχόλια