Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νέα Φιγαλεία: Επανεκκινούν οι εργασίες για την αποκατάσταση και τη στερέωση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου

Επανεκκίνηση των εργασιών και ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης πραγματοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας για την αποκατάστα...

έα Φιγαλεία: Επανεκκινούν οι εργασίες για την αποκατάσταση και τη στερέωση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου

Επανεκκίνηση των εργασιών και ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης πραγματοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας για την αποκατάσταση και τη στερέωση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στη Νέα Φιγαλεία.

Προϋπόθεση είναι η συνεργασία του Αναδόχου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την έγκριση των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για τις εργασίες, ώστε να αποδοθεί σε λειτουργία ο Ιερός Ναός.

Συγχρόνως, δόθηκε η έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων για την προσεκτική κοπή του πλατάνου με ειδικό μηχάνημα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν φθορές στο μοναστήρι της Νέας Φιγαλείας.

Επίσης, αναμένεται να προχωρήσει πρόγραμμα αποπεράτωσης καθαρισμού των δύο Βυζαντινών Ναών στο Ανήλιο, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για την έναρξη εργασιών επισκευής του Βυζαντινού Ναού που βρίσκεται στο νεκροταφείο του Κρυονερίου, έπειτα από πρόθεση Έλληνα του εξωτερικού.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος εξέφρασε στην Αρχαιολόγο και Υπεύθυνη του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων, Νάνσυ Ράλλη, της οποίας η συμβολή ήταν καθοριστική, την ικανοποίηση του από τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους και συμφώνησαν τη συνέχιση της μεταξύ τους συνεργασίας σε θέματα που εμπίπτουν των αρμοδιοτήτων της.


Πηγή: PatrisNews

Δεν υπάρχουν σχόλια