Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ιστορίες από το Βυζάντιο: Ιουλιανός Αύγουστος

Το έβδομο επεισόδιο της σειράς “Ιστορίες από το Βυζάντιο” από το Βυζάντιο Explained είναι εδώ!  Το τελευταίο μέλος της δυναστείας του Κωνστα...

Το έβδομο επεισόδιο της σειράς “Ιστορίες από το Βυζάντιο” από το Βυζάντιο Explained είναι εδώ! 

Το τελευταίο μέλος της δυναστείας του Κωνσταντίνου, ο Ιουλιανός, ανεβαίνει στο θρόνο της Κωνσταντινούπολης. Άνεμοι αλλαγής πνέουν στην Αυτοκρατορία, καθώς ο νέος αυτοκράτορας εισάγει μια σειρά μεταρρυθμίσεων που ταράζουν το status quo. Με τα θρησκευτικά και εκπαιδευτικά του διατάγματα, προωθεί την ιδέα της αναβίωσης της ειδωλολατρίας. Το ταξίδι του στην Ανατολή και η εκστρατεία του εναντίον των Περσών όμως σφράγισαν τη μοίρα του. Για άλλους “Μέγας” και για άλλους “Αποστάτης”, ο Ιουλιανός παραμένει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες της Πρώιμης Βυζαντινής Ιστορίας.

Η σειρά audio documentary “Ιστορίες από το Βυζάντιο, σε κείμενα και αφήγηση του Δημήτρη Μπογδάντσαλη αποτελεί μία παραγωγή του Byzantio explained, σε συνεργασία με τους Byzantine Tales. Ο Δημήτρης εκτός από μέλος της ομάδας του Byzantio explained, είναι και υποψήφιος διδάκτορας Βυζαντινής Ιστορίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. 


© Η εικόνα έχει επιμεληθεί από την εικονογράφο Χρυσαυγή Σακελλαροπούλου και μας έχει παραχωρηθεί από την ίδια και την ομάδα του Byzantine Tales, στους οποίους ανήκουν τα δικαιώματα για οποιαδήποτε χρήση της. 


Αν σας άρεσε το βίντεο αλλά και ό,τι άλλο κάνουμε, στηρίξτε την προσπάθειά μας εδώ: https://ko-fi.com/byzantioexplained 


Πηγή: Βυζάντιο Explained

Δεν υπάρχουν σχόλια