Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς: Πήλινο κανθαρόσχημο αγγείο με γραπτή διακόσμηση

Χρονολογείται στην Ύστερη Εποχή Χαλκού (12ος-11ος αι. π.Χ.) Διακοσμείται με ταινία με σπείρα και δικτυωτά τρίγωνα.  Το αγγείο ανακαλύφθηκε σ...

Πήλινο κανθαρόσχημο αγγείο με γραπτή διακόσμηση

Χρονολογείται στην Ύστερη Εποχή Χαλκού (12ος-11ος αι. π.Χ.)

Διακοσμείται με ταινία με σπείρα και δικτυωτά τρίγωνα. 

Το αγγείο ανακαλύφθηκε σε ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν από τους Βρετανούς κατά την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τα οχυρωματικά έργα που πραγματοποιούνταν για τις πολεμικές ανάγκες συναντήθηκαν με τα υλικά κατάλοιπα πολύ παλαιότερων εποχών.

Προέρχεται από την προϊστορική τούμπα της Καλίνδριας, στην κορυφή της οποίας διασώζονται χαρακώματα του Α΄ Π.Π. ( = του Μεγάλου Πολέμου: 1914 - 1918).

Είναι μία από τις πολλές τούμπες, προϊστορικών και ιστορικών χρόνων, στην κοιλάδα του Αξιού, όπου κατά την κατασκευή στρατιωτικών έργων υποδομής για την υποστήριξη του Μακεδονικού Μετώπου, στη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου, τα χαρακώματα συναντήθηκαν με την Ιστορία και αποτέλεσαν εφαλτήριο για τη συστηματική αρχαιολογική έρευνα, που φώτισε το παρελθόν της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς λόγω εργασιών, ενόψει της έναρξης του έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του, αυτή την περίοδο παραμένει κλειστό.


Πηγή: ΥΠΠΟΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια