Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ερμούπολη: Σε φάση επέκτασης το Αρχαιολογικό Μουσείο Σύρου

Σε φάση επέκτασης πρόκειται να μπει προσεχώς το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σύρου, το οποίο λειτουργεί σε ισόγειο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου ...

Ερμούπολη: Σε φάση επέκτασης το Αρχαιολογικό Μουσείο Σύρου

Σε φάση επέκτασης πρόκειται να μπει προσεχώς το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σύρου, το οποίο λειτουργεί σε ισόγειο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου Ερμούπολης. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης πρόκειται να παραχωρήσει δύο αίθουσες οι οποίες γειτνιάζουν με το υφιστάμενο Μουσείο, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της επέκτασης. 

Στην τελευταία του συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη δωρεάν παραχώρηση των δύο αιθουσών για 35 έτη για τις ανάγκες επέκτασης του Μουσείου. Πρόκειται για μια αίθουσα που παλαιότερα στεγάζονταν τα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων και για μια αποθήκη – αρχείο του Πρωτοδικείου Σύρου. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Σύρο η υπουργός Πολιτισμού, Λήνα Μενδώνη, είχαν συζητηθεί λεπτομέρειες για την επέκταση του υφιστάμενου Αρχαιολογικού Μουσείου, έργο το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί με πόρους του εν λόγω υπουργείου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. 

Η παραχώρηση των δύο αιθουσών ήταν προαπαιτούμενο για την επέκταση του Μουσείου, το οποίο βρίσκεται στην «καρδιά» της Ερμούπολης, σε ισόγειο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου στεγάζει ευρήματα από την Χαλανδριανή, καθώς ελληνιστικά και ρωμαϊκά γλυπτά από την Ερμούπολη και άλλα εκθέματα.

Η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων έχει αναλάβει την εκπόνηση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατόν.


Πηγή: Cyclades24

Δεν υπάρχουν σχόλια