Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κρήτη: Η ανασκαφή στην Καμάρα και στο Σταυρό

Ολοκληρώνεται και η παρούσα φάση της ανασκαφής στο χώρο της αρχαίας Καμάρας, του Αγίου Νικολάου, η οποία περιλάμβανε και την ολοκλήρωση της ...

Η ανασκαφή στην Καμάρα και στο Σταυρό

Ολοκληρώνεται και η παρούσα φάση της ανασκαφής στο χώρο της αρχαίας Καμάρας, του Αγίου Νικολάου, η οποία περιλάμβανε και την ολοκλήρωση της ανασκαφής στο νεκροταφείο στο Σταυρό.

Μικρός ήταν ο αριθμός των εργαζομένων, αλλά οι ανασκαφικές εργασίες προχώρησαν αρκετά. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα γίνει μια νέα προκήρυξη πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να ολοκληρωθεί η ανασκαφή και στην Καμάρα. Έτσι θα μπορέσουμε να αναδείξουμε το σημαντικό αυτό αρχαιολογικό μνημείο που η πόλη του Αγ. Νικολάου έχει την τύχη να διαθέτει σ’ αυτό το πολύ κεντρικό σημείο.

Όπως ενημερωθήκαμε πρόσφατα η ανασκαφή στο Σταυρό έφερε στο φως άλλους οκτώ τάφους, συλημένους και αυτούς. Έχουν βρεθεί αρκετά ενδιαφέροντα κτερίσματα, ένα πήλινο ειδώλιο που απεικόνιζε γαϊδουράκι φορτωμένο με ξύλα, μία γυναικεία ταφή με πολύ ιδιαίτερα ευρήματα, καθώς και αρκετά χάλκινα νομίσματα.

Η ανασκαφή στην Καμάρα έφερε στο φως ένα ωραίο δάπεδο δωματίου, νομίσματα και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία από τις διαφορετικές περιόδους κατοίκησης.

Ο υπόλοιπος χώρος της Καμάρας, που δεν έχει ακόμα ανασκαφεί, είναι χορτασμένος. Θα πρέπει να καθαριστεί γιατί έστω και έτσι αποτελεί αξιοθέατο της πόλης.


Πηγή: Κ. Λέων, Ανατολή Online



Δεν υπάρχουν σχόλια