Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Λατρευτικοί ναοί και λάκκος θυσίας ανακαλύφθηκαν σε αρχαίο ρωμαϊκό στρατόπεδο στη Γερμανία

Οι κατόψεις του κτηρίου ανήκαν παλαιότερα σε ορθογώνια λατρευτικά κτίρια. Μπροστά τους υπήρχε μια μικρή στοά από δύο κίονες. [Credit: LWL/C....

Οι κατόψεις του κτηρίου ανήκαν παλαιότερα σε ορθογώνια λατρευτικά κτίρια. Μπροστά τους υπήρχε μια μικρή στοά από δύο κίονες. [Credit: LWL/C. Hentzelt]
Οι κατόψεις του κτηρίου ανήκαν παλαιότερα σε ορθογώνια λατρευτικά κτίρια. Μπροστά τους υπήρχε μια μικρή στοά από δύο κίονες. [Credit: LWL/C. Hentzelt]

Οι αρχαιολόγοι στη Γερμανία ανακάλυψαν τα θεμέλια δύο ναών και μιας ρηχής, κυκλικής τάφρου σε ένα πρώην ρωμαϊκό στρατόπεδο.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια δύο ρωμαϊκών ναών και ενός λάκκου θυσίας στη Γερμανία.

Τα ερείπια κτηρίων, που βρίσκονται στη θέση ενός πρώην ρωμαϊκού στρατοπέδου, γνωστό ως Haltern στη βορειοδυτική Γερμανία, είναι μόλις οι πρώτες γνωστές περιπτώσεις ναών που βρέθηκαν σε ρωμαϊκό στρατιωτικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως τα πλαίσια των ορθογώνιων κτηρίων. Η τελευταία φορά που οι αρχαιολόγοι εξερεύνησαν την τοποθεσία ήταν το 1928, αλλά τα ευρήματα θάφτηκαν εκ νέου για να βοηθήσουν στη διατήρηση των υπαρχουσών δομών.

Οι δίδυμοι ναοί ήταν κάποτε μέρος ενός μεγαλύτερου οικοδομικού συγκροτήματος που είχε έκταση περίπου 2.000 τετραγωνικά μέτρα. Οι αρχαιολόγοι αρχικά πίστευαν ότι ένα από τα κτήρια χρησιμοποιήθηκε για συνεδριάσεις ή «σχολή» για στρατιωτικούς αξιωματούχους και αργότερα ως εργαστήριο, με βάση μερικά από τα εργαλεία που βρέθηκαν σκορπισμένα στην τοποθεσία. Προς το παρόν δεν είναι σίγουροι για τον σκοπό του δεύτερου κτηρίου.


Στην περιοχή των ανασκαφών του πρώην στρατοπέδου, τα θεμέλια των ναών εξακολουθούν να φαίνονται ως αχνός αποχρωματισμός του εδάφους. [Credit: LWL/C. Hentzelt]
Στην περιοχή των ανασκαφών του πρώην στρατοπέδου, τα θεμέλια των ναών εξακολουθούν να φαίνονται ως αχνός αποχρωματισμός του εδάφους.
[Credit: LWL/C. Hentzelt]

«Οι κατασκευές βασίστηκαν στους τυπικούς μεγάλους λίθινους ναούς που μπορούσαν να βρεθούν σε πολλές ρωμαϊκές πόλεις την εποχή του αυτοκράτορα Αυγούστου», δήλωσε η Bettina Tremmel, αρχαιολόγος της Περιφερειακής Ένωσης Βεστφαλίας-Lippe (LWL) στη Γερμανία. Ο Αύγουστος, ο ανιψιός και υιοθετημένος κληρονόμος του Ιουλίου Καίσαρα, κυβέρνησε ως ο πρώτος αυτοκράτορας της από το 31 π.Χ. έως το 14 μ.Χ.

Ανάμεσα στις δύο κατασκευές, οι αρχαιολόγοι βρήκαν έναν ρηχό, κυκλικό λάκκο θυσίας - ένα εκπληκτικό εύρημα, δεδομένου ότι «η κατασκευή ενός τάφου μέσα σε έναν οικισμό ήταν απαγορευμένη βάσει του ρωμαϊκού νόμου», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση. Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ανθρώπινα λείψανα στο σημείο.

«Στην τρέχουσα κατάσταση της έρευνάς μας, οι δύο μικροί ναοί και το κτήριο με τον λάκκο είναι μια μοναδική οικοδομική ομάδα μέσα σε ένα ρωμαϊκό στρατόπεδο», δήλωσε ο Michael Rind, διευθυντής αρχαιολογίας στο LWL. «Προηγούμενοι αρχαιολόγοι έχουν ήδη προβληματιστεί σχετικά με τη λειτουργία αυτών των κτηρίων».


Πηγή: Live Science

Δεν υπάρχουν σχόλια