Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δικαστική απόφαση «παγώνει» ξανά τα έργα στον ΗΣΑΠ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η δικαστική διαμάχη μεταξύ πολιτών και ΗΣΑΠ. Νέα δικαστική απόφαση οδηγεί σε πάγωμα των έργων ανακατασκευής στο τμήμα...


Σε θρίλερ εξελίσσεται η δικαστική διαμάχη μεταξύ πολιτών και ΗΣΑΠ. Νέα δικαστική απόφαση οδηγεί σε πάγωμα των έργων ανακατασκευής στο τμήμα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου Μοναστηράκι - Θησείο μέχρι τις 2 Αυγούστου, οπότε και θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η κύρια αγωγή. 



Η νέα δικαστική εξέλιξη επιμηκύνει ακόμη περισσότερο τη διάρκεια ολοκλήρωσης των έργων αναβάθμισης των ΗΣΑΠ, με τον χρονικό ορίζοντα παράδοσης του έργου να είναι πλέον άγνωστος. Οι τελευταίες εκτιμήσεις ήθελαν το σύνολο του δικτύου του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου να παραδίδεται στο επιβατικό κοινό αυτό το καλοκαίρι, κάτι το οποίο με δεδομένες τις νέες εξελίξεις δεν προβλέπεται. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή πολιτών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου με την οποία είχε δοθεί το «πράσινο φως» για συνέχιση των έργων στον σταθμό του Θησείου, με αποτέλεσμα οι εργασίες να σταματούν εκ νέου.
Η δικαστική διαμάχη με επίκεντρο την ανακατασκευή της γραμμής των ΗΣΑΠ ξεκίνησε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, όταν στο Πρωτοδικείο της Αθήνας προσέφυγαν πολίτες ζητώντας να σταματήσει η κατάχωση του βωμού των 12 Θεών προκειμένου να γίνει ανακατασκευή στη γραμμή του Hλεκτρικού. Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή προκειμένου να σταματήσουν τα έργα μέχρι την εκδίκαση της κύριας αίτησης. Η εν λόγω διαταγή, ωστόσο, ανακλήθηκε δύο ημέρες μετά, όταν στο δικαστήριο προσέφυγαν οι ΗΣΑΠ και η κοινοπραξία που έχει αναλάβει την ανακαίνιση της γραμμής. Προ ημερών, οι πολίτες υπέρ των οποίων έχει γίνει πρόσθετη παρέμβαση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων επανήλθαν και πάλι ζητώντας εκ νέου την παύση των έργων και την προστασία του Βωμού. Χθες, το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή τους, εκδίδοντας προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύεται η συνέχιση των εργασιών μέχρι τις 2 Αυγούστου.




Πηγή: Ευα Kαραμανωλη, Αλεξανδρα Kασσιμη, Εφημερίδα "Καθημερινή"

Δεν υπάρχουν σχόλια