Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στο ΕΣΠΑ το Αρχαίο Θέατρο Θάσου

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, υπέγραψε την ένταξη στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 200...



Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, υπέγραψε την ένταξη στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013», του έργου «Αποκατάσταση & ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Θάσου», προϋπολογισμού 1.645.000 ευρώ με φορέα υλοποίησης την  ΙΗ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.


Το συγκεκριμένο έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της μορφής του μνημείου τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τη χρήση του σε εκδηλώσεις πολιτισμού (Φεστιβάλ Θάσου). Περιλαμβάνει αναστύλωση του προσκηνίου, την αποκατάσταση των αναλημματικών τοίχων των παρόδων, την αντικατάσταση της υπάρχουσας ξύλινης επένδυσης των εδωλίων που έχουν καταστραφεί και εξομαλύνσεις κλίσεων στα πρανή του κοίλου. Επίσης ο περιβάλλον χώρος θα διαμορφωθεί με αντικαταστάσεις των  περιφράξεων και των κιγκλιδωμάτων ενώ θα καταστεί προσβάσιμος και σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.


Πηγή: Σάκης Ασβεστάς,ert.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια