Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος στην Άρτα

Για αρχαιοκαπηλία και κατοχή ναρκωτικών, συνελήφθη 24χρονος στη Γραμμενίτσα Άρτας και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθ...

Για αρχαιοκαπηλία και κατοχή ναρκωτικών, συνελήφθη 24χρονος στη Γραμμενίτσα Άρτας και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. 

Στο σπίτι του, σε έρευνα αστυνομικών βρέθηκαν, ένας πήλινος μελαμβαφής σκύφος, θραυσμένος στις λαβές, ύψους 6,7 εκατοστών και διαμέτρου 5,6 εκατοστών, ένα θραύσμα πήλινου ανάγλυφου πλακιδίου με παράσταση ανδρικής μορφής κατά το ήμισυ, μήκους 11,5 εκατοστών, ένα τμήμα πήλινου λύχνου με καστανέρυθρο χρώμα, συνολικού μήκους 9,4 εκατοστών και διαμέτρου 7,4 εκατοστών και ένα θραύσμα πήλινου ανάγλυφου πλακιδίου με παράσταση ανδρικής μορφής σε νεκρόδειπνο, μήκους 13,5 εκατοστών και πλάτους 8 εκατοστών.

Όλα τα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν, εξετάσθηκαν από αρχαιολόγο της ΛΓ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας - Άρτας, η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στο νόμο «περί αρχαιοτήτων και προστασίας της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς» και εκτιμώνται χρονολογικά στους κλασικούς - ελληνιστικούς χρόνους.

Στο μεταξύ, σε έρευνα που έγινε σε μια αποθήκη δίπλα στο σπίτι του 24χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν, μία συσκευασία με ηρωίνη βάρους 0,24 γραμμαρίων, μία συσκευασία με κάνναβη βάρους 80,54 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.





Πηγή:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια