Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μια νύχτα στο μουσείο με υπνόσακο και παντόφλες.........

Υπνόσακοι, παντοφλίτσες και οδοντόκρεμα. Τα απαραίτητα για μια νύχτα στο μουσείο, για την ακρίβεια μάλιστα σε δέκα μουσεία της Θεσσαλονίκης...


Υπνόσακοι, παντοφλίτσες και οδοντόκρεμα. Τα απαραίτητα για μια νύχτα στο μουσείο, για την ακρίβεια μάλιστα σε δέκα μουσεία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της πρωτότυπης δράσης «Διανυκτέρευση στο Μουσείο», που απευθύνεται σε παιδιά και θα πραγματοποιηθεί για δύο μήνες (Νοέμβριο _ Δεκέμβριο). 


Το πρόγραμμα οργανώνεται από Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού της Θεσσαλονίκης, θα αρχίζει στις 7 το βράδυ και θα ολοκληρώνεται το επόμενο πρωί. Κατά την παραμονή τους τα παιδιά θα ξεναγηθούν στους χώρους των μουσείων και θα απασχοληθούν με εκπαιδευτικά προγράμματα από εξειδικευμένο προσωπικό.


Τα παιδιά που θα πάρουν μέρος πρέπει να είναι από 8 έως 12 ετών και θα πρέπει να έχουν μαζί τους υπνόσακο, μαξιλάρι, φακό, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, θα προσφερθούν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στα παιδιά, βραδινά σνακ και πρωινό, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα.


Οι διανυκτερεύσεις θα πραγματοποιηθούν: Στις 4 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Μουσείο και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στις 18 στο Αρχαιολογικό, στο Πολεμικό και στο Μουσείο των Σιδηροδρόμων, στις 2 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, στο Λαογραφικό και Εθνολογικό και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στις 16 στο Μουσείο Φωτογραφίας και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α. Π. Θ. Να σημειωθεί άλλωστε ότι το πρόγραμμα γίνεται για δεύτερη φορά εφέτος μετά από την πρώτη επιτυχημένη οργάνωσή του τον περασμένο Μάιο.


Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στην πολιτιστική δράση. Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα «sleepover» θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού (τηλέφωνο 2310280328).


Πηγή: Μ. Θερμού, Εφημερίδα "Το Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια