Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρωμαϊκά αγάλματα των Διόσκουρων ανακαλύφθηκαν στην Ισπανία

Τα χάλκινα ρωμαϊκά αγάλματα απεικονίζουν τους Διόσκουρους   Ζεύγος χάλκινων αγαλμάτων του 1ου αιώνα μ.Χ. που επρόκειτο να πουληθούν στ...


Τα χάλκινα ρωμαϊκά αγάλματα
απεικονίζουν τους Διόσκουρους
 

Ζεύγος χάλκινων αγαλμάτων του 1ου αιώνα μ.Χ. που επρόκειτο να πουληθούν στην μαύρη αγορά ανακαλύφθηκαν από την αστυνομία στην πόλη Jaen της Ισπανίας.


Τα ρωμαϊκά αγάλματα, αξίας 6 εκ. ευρώ το καθένα, κλάπηκαν από τον αρχαιολογικό χώρο Sacilis Marcialis και εκτιμάται ότι απεικονίζουν τον Κάστορα και τον Πολυδεύκη.


Τα αγάλματα, ύψους 1,50 μ. και 1,30 μ., απεικονίζουν γυμνούς τους δύο άντρες. Το καθένα ζυγίζει περίπου 30 κιλά και βρίσκονται σε καλή κατάσταση, παρόλο που στο ένα έχει χαθεί μέρος του στήθους και στο άλλο τα γεννητικά του όργανα.


Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τα αγάλματα σε μια φάρμα στην περιοχή Pedro Abad της Cordoba, ιδιοκτησίας δύο αδελφών που σχεδίαζαν να τα πουλήσουν στην μισή τιμή της αξίας τους.  


Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Daniel Salgado, τα αδέλφια είχαν έρθει σε επαφή με Ιταλό αγοραστή μέσω συνδέσμου της μαύρης αγοράς. Η Interpol έχει ξεκινήσει έρευνα για την ταυτότητα του αγοραστή.


Τα αγάλματα θα μεταφερθούν στο Μουσείο της Cordoba όπου και θα συντηρηθούν.


Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια