Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους: Κλειστό από το 2008!

Πριν λίγες ημέρες γιορτάστηκε η επέτειος της Β’ Εθνοσυνέλευσης, του 1823, στο Άστρος. O περιφερειάρης, τοπικοί άρχοντες, υποψήφιοι βουλευτέ...


Πριν λίγες ημέρες γιορτάστηκε η επέτειος της Β’ Εθνοσυνέλευσης, του 1823, στο Άστρος. O περιφερειάρης, τοπικοί άρχοντες, υποψήφιοι βουλευτές, στέκονταν στο χώρο της εθνοσυνέλευσης και κατέθεσαν στεφάνια. Όμως, κανείς δεν πήγε λίγα μέτρα δεξιότερα. Εκεί που βρίσκεται το κλειστό ακόμα (!) Αρχαιολογικό Μουσείο του Άστρους.


Το Μουσείο, που φιλοξενεί σπουδαία ευρήματα από όλη την περιοχή αλλά και από την Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού, υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό στο Λεωνίδιο το 2008 και για λόγους ασφαλείας έκλεισε. Από τότε γίνονται ενέργειες για την άρση της ετοιμορροπίας και το άνοιγμά του αλλά, η ουσία είναι πως μέχρι τώρα παραμένει κλειστό για το κοινό. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό που χρειάζεται είναι απλά στερεωματικά μέτρα, αλλά φαίνεται πως, σε τέτοιους καιρούς, έργα που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό και της ανάδειξη της κληρονομιάς του τόπου μας μένουν πίσω και θεωρούνται… πολυτέλεια.


Τον Ιανουάριο του 2011 είχε εγκριθεί η άρση της ετοιμορροπίας από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2011 εγκρίθηκε το σχέδιο για την προγραμματική σύμβαση, μεταξύ Δήμου και Υπουργείου Πολιτισμού για την άρση της ετοιμοροπίας και την αποκατάσταση των ζημιών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους.


Η πρόβλημα, όμως παραμένει. Το Μουσείο είναι, από το 2008, κλειστό και σίγουρα αυτό, από μόνο του, ανεξάρτητα από κινήσεις, προσπάθειες και… διαβουλεύσεις, δεν αποτελεί κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε υπερήφανοι.




Πηγή: AstrosNews

Δεν υπάρχουν σχόλια