Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κόντρα δήμου-αρχαιολόγων για την πύλη Βολτόνε!

Ενώ τελειώνει το 'Άχτάρικα' στην αρχαιολογία δεν έχουν ακόμη αποφασίσει τι θα γίνει με αυτό το ευαίσθητο θέμα... Το “Αχτάρικα»...


Ενώ τελειώνει το 'Άχτάρικα' στην αρχαιολογία δεν έχουν
ακόμη αποφασίσει τι θα γίνει με αυτό το ευαίσθητο θέμα...

Το “Αχτάρικα» μετά από τόσους μήνες εργασιών τελειώνει, αλλά το κτίριο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης κινδυνεύει να μείνει “τυφλό” στην είσοδο του καθώς ακόμη δεν έχουν αποφασίσει οι αρχαιολόγοι τι θα γίνει με την Πύλη Βολτόνε!


Ο δήμαρχος Ηρακλείου μάλιστα που επισκέφτηκε χθες το χώρο αναμένεται σήμερα να επικοινωνήσει με την αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων και την κ.Συθιακάκη επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να καθυστερεί άλλο αυτό το θέμα!


«Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι παρά την ομαλή εξέλιξη από πλευράς Δήμου, των οικοδομικών και ηλεκτρολογικών εργασιών, λόγω της ύπαρξης αρχαιοτήτων (πύλη Βολτόνε εξωτερικά του κτιρίου αλλά και του αραβο-βυζαντινού τείχους εσωτερικά του κτιρίου) η αρχαιολογική υπηρεσία, παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις που έχουν γίνει επιτόπου του έργου αλλά και τις υποσχέσεις από πλευρά τους, δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα στην σύνταξη της μελέτης αποκατάστασης των τμημάτων αυτών ώστε ο Δήμος να προχωρήσει τις εργασίες ανάδειξης και αποκατάστασης των αρχαιοτήτων» ανέφερε ο κ.Κουράκης που επεσήμανε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να μην μπορεί να παραδοθεί το κτίριο σε χρήση, εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εκκρεμότητες αυτές από την αρχαιολογία.


Αντιθέτως όπως τόνισε προχωρούν οι ηλεκτρολογικές και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις. Έχουν ολοκληρωθεί οι τοιχοποιίες και τα επιχρίσματα και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει και η ορθομαρμάρωση εξωτερικά του κτιρίου.




Πηγή: CretaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια