Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οι αρχαιοκάπηλοι κρατούσαν και… ημερολόγιο!

Φωτογραφία Αρχείου Δεν χρειάστηκε να… κουραστούν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αγρινίου για να συντάξουν τη δικογραφία σε βάρος των τεσσ...


Φωτογραφία Αρχείου

Δεν χρειάστηκε να… κουραστούν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αγρινίου για να συντάξουν τη δικογραφία σε βάρος των τεσσάρων αρχαιοκαπήλων που συνελήφθησαν στη Νερομάνα Αιτωλοακαρνανίας με ευρήματα από  παράνομες ανασκαφές! Οι ίδιοι τους έδωσαν όσα στοιχεία χρειάζονταν, αφού κατέγραφαν ό,τι έκαναν σε ένα… ημερολόγιο!


Οι τρεις άνδρες ηλικίας 51, 48 και 34 χρόνων και η 41χρονη γυναίκα συνελήφθησαν μετά από τυχαίο έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο που επέβαιναν. Μέσα βρήκαν 38 αρχαία νομίσματα, δύο αντικείμενα κυκλικής μορφής και επτά αρχαία αντικείμενα μικρού μεγέθους. Το ότι τα αντικείμενα προέρχονταν από παράνομες ανασκαφές, επιβεβαιώθηκε από τα σκαπτικά εργαλεία και δύο μηχανήματα ανίχνευσης που είχαν στο πορτ μπαγκάζ, μαζί με δυο ζευγάρια γάντια και ένα μαχαίρι μήκους 23 εκατοστών.


 Άλλοι δυο ανιχνευτές μετάλλων κατασχέθηκαν στα σπίτια των τεσσάρων συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν πολλές χειρόγραφες σημειώσεις με πλήρεις καταγραφές γύρω από την παράνομη δραστηριότητα τους και μια φωτοτυπία φωτογραφίας που απεικόνιζε αρχαία αντικείμενα. Το αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε και οι ίδιοι οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.




Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια