Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού με τους Διευθυντές Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών και Ινστιτούτων στην Αθήνα

Τους Διευθυντές των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών και Ινστιτούτων στην Αθήνα, προσκάλεσε σε μια συνάντηση γνωριμίας χθες το απόγευμα στο γρ...





Τους Διευθυντές των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών και Ινστιτούτων στην Αθήνα, προσκάλεσε σε μια συνάντηση γνωριμίας χθες το απόγευμα στο γραφείο της στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού η Υπουργός, κα Τατιάνα Καραπαναγιώτη. 


Ο σκοπός της συνάντησης ήταν διττός. Κατ’ αρχήν η ενημέρωση της Υπουργού για το ανασκαφικό και ερευνητικό έργο που επιτελούν οι Σχολές και τα Ινστιτούτα στην ελληνική επικράτεια. Αφενός, η Υπουργός κα Τατιάνα Καραπαναγιώτη και η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΤ, Δρ Λίνα Μενδώνη, ενημερώθηκαν για τα υπό εξέλιξη ερευνητικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά προγράμματα και διαβεβαίωσαν τους Διευθυντές ότι η στενή και εποικοδομητική συνεργασία που έχουν με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, πάνω στη στέρεα βάση που έχει δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες και αφετέρου, η Υπουργός ζήτησε από τους καλεσμένους της την στήριξή τους στην προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας της Ελλάδος στις χώρες τους.


Οι Διευθυντές των Σχολών, εξέφρασαν στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ την αγάπη τους για την Ελλάδα, καθώς οι περισσότεροι ζουν στην Αθήνα και περνούν μεγάλα διαστήματα στους τόπους που αποτελούν πεδία των ερευνών τους, και μετέφεραν εμπειρίες και εντυπώσεις που ανταλλάσουν καθημερινά με ξένους επισκέπτες. Όπως επεσήμαναν το αρνητικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την Ελλάδα κατά τους προηγούμενους μήνες, έχει μερικώς ανατραπεί, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες από τις χώρες τους ζητούν στοιχεία και πληροφορίες για τα ελληνικά νησιά και τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας. 


Η κα Τατιάνα  Καραπαναγιώτη, τους ευχαρίστησε για τα φιλελληνικά τους αισθήματα και για το σημαντικό έργο που επιτελούν διδάσκοντας και αναδεικνύοντας την Ελλάδα, την ιστορία και τον πολιτισμό της. 




Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι: 
καθ. κ. Jack L. Davis, Διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, 
καθ. κ. Αλέξανδρος Καμπίτογλου, Διευθυντής του Αυστραλιανού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, 
η Δρ Κrista Shauer εκ μέρους του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, 
ο Δρ Παναγιώτης Ιωσήφ, Υποδιευθυντής της Βελγικής Σχολής, 
η καθ. κα Cathy Morgan, Διευθύντρια της Βρετανικής Σχολής, 
ο καθ. κ.  Alexandre Farnoux, Διευθυντής της Γαλλικής Σχολής, 
ο Wolf-Dietrich Niemeier, Prof. Dr. Phil.,εκ μέρους του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, 
ο Δρ Robert Arndt, Επιστημονικός Γραμματέας της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής, 
η  Δρ Χριστίνα Σουγιουτζόγλου - Haywood, Διευθύντρια του Ιρλανδικό Ινστιτούτο Ελληνικών Σπουδών, 
ο καθ. κ. Emanuele A. Greco, Διευθυντής της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, 
ο καθ. κ. David W. Rupp, Διευθυντής του Καναδικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, 
ο καθ. κ. Πάνος Δήμας, Διευθυντής του Νορβηγικού Ινστιτούτο, 
ο Δρ Willem W. Ledeboer, Γενικός Γραμματέας του Ολλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών, 
ο Dr. Arto Penttinen, Διευθυντής  του Σουηδικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, 
και ο Δρ Marty Leiwo, Διευθυντής του Φινλανδικού Ινστιτούτου. 


Επίσης την συνάντηση παρευρέθησαν οι καθ΄ υλην αρμόδιες Διευθύντριες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δρ Μαρία Βλαζάκη - Ανδρεαδάκη, Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η κα Νικολέττα Διβάρη – Βαλάκου, Διευθύντρια Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η Δρ Ευγενία Γερούση, Διευθύντρια Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων. 




Πηγή: ΥΠΠΟΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια