Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πανσέληνος με μελωδίες στο Μουσείο Ακρόπολης

Με μελωδίες για το φεγγάρι και για τις ονειρεμένες νύχτες του καλοκαιριού, που θα αποδώσει το Μουσικό Σχολείο Βόλου θα γιορτάσει την αυγουσ...


Με μελωδίες για το φεγγάρι και για τις ονειρεμένες νύχτες του καλοκαιριού, που θα αποδώσει το Μουσικό Σχολείο Βόλου θα γιορτάσει την αυγουστιάτικη πανσέληνο το Μουσείο της Ακρόπολης την Παρασκευή 31 Αυγούστου.


 Η συναυλία θα δοθεί στον προαύλιο χώρο στις 9:30 το βράδυ ενώ την ίδια ημέρα το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 9 μ.μ.) δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου με το γοητευτικό σεληνόφως.

Υπέροχα τραγούδια του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Μαρκόπουλου και του Μουντάκη, ορισμένα παραδοσιακά όπως «Το φεγγάρι κάνει βόλτα» και το «Τζιβαέρι», ιρλανδέζικες μελωδίες, ακόμη και το πασίγνωστο «Fly me to the moon» θα ακουστούν στην συναυλία, η οποία όμως θα αρχίσει με Μότσαρτ και «Μικρή νυχτερινή μουσική». 

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου άλλωστε στα δεκαπέντε χρόνια της λειτουργίας του έχει αναπτύξει ευρύ ρεπερτόριο με εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθιερώνοντας μάλιστα μεγάλες θεματικές συναυλίες με αφιερώματα σε σπουδαίους έλληνες και ξένους δημιουργούς. Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης».



Πηγή: Εφημερίδα "Το Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια