Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ναός και βωμοί ανακαλύφθηκαν στο Περπερικόν

Αρχαιολόγοι που εργάζονται στο Περπερικόν, το αρχαίο ιερό χώρο στη Βουλγαρία αποκάλυψαν ναό του 3 ου αιώνα μ.Χ., καθώς και 10 φορητούς...


Αρχαιολόγοι που εργάζονται στο Περπερικόν, το αρχαίο ιερό χώρο στη Βουλγαρία αποκάλυψαν ναό του 3ου αιώνα μ.Χ., καθώς και 10 φορητούς βωμούς. 

Αρχικά, οι βωμοί  χρησιμοποιήθηκαν για ειδωλολατρικές θυσίες ζώων, αλλά στη συνέχεια σκαλίστηκαν πάνω τους χριστιανικοί σταυροί και θάφτηκαν καθώς η νέα πλέον χριστιανική θρησκεία αντικαθιστούσε την παλαιά.

Το Περπερικόν, στην ανατολική Ροδόπη στη Βουλγαρία, απέχει 15 χιλιόμετρα περίπου από την πόλη Kurdjali. Υπήρξε ο τόπος εκδήλωσης διαφόρων μορφών θρησκευτικής δραστηριότητας ξεκινώντας πριν από 7000 χρόνια περίπου, αφού χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τους Θράκες. Η περιοχή αποτελεί δημοφιλές τουριστικό θέρετρο και το μακροπρόθεσμο αρχαιολογικό έργο συνεχίζει να παρουσιάσει συνεχώς νέες ανακαλύψεις.

Ο αρχαίος ναός του 3ου αιώνα μ.Χ. στο Περπερικόν.

Ο καθηγητής αρχαιολογίας Nikolai Ovcharov δήλωσε ότι η ανακάλυψη των βωμών είναι η απόδειξη πώς οι πρώτοι Χριστιανοί προσπάθησαν να εξαλείψουν προηγούμενες παγανιστικές πρακτικές. Οι βωμοί έχουν λαξευμένα αυλάκια που επέτρεπαν στο αίμα από τις θυσίες να ρέει μακριά.

Ένας από τους βωμούς είχε χαραγμένο το όνομα του ιδιοκτήτη του - Αλέξανδρος.


Ο Ovcharov δήλωσε ότι η ακριβής χρονολόγηση των ευρημάτων κατέστει δυνατή λόγω της ανακάλυψης ενός θρησκευτικού τελετουργικού σκεύους, που ακολοθούσε το ύφος της ρωμαϊκής κεραμικής και κατασκευάστηκε στη βόρεια Αφρική. Αυτό το ύφος της κεραμικής χρονολογείται από το τέλος του 4ου έως τον 5ο αιώνα.


Πηγή: Sofia Globe

Δεν υπάρχουν σχόλια