Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πειραματικό εργαστήριο για την κεραμική στην αρχαϊκή Μακεδονία

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Κεραμιστών-Αγγειοπλαστών Βορείου Ελλάδος» και με τη συμβολή της Εταιρ...


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Κεραμιστών-Αγγειοπλαστών Βορείου Ελλάδος» και με τη συμβολή της Εταιρείας «Πολιτιστικές Ανταλλαγές Μεσογείου-Θεσσαλονίκης» (E.CU.ME) διοργανώνει πενθήμερο εργαστήριο για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Αρχαιολογίας, Μουσειολογίας και Συντήρησης Αρχαιοτήτων. 


Το Σεμινάριο στοχεύει στην καλύτερη κατανόηση των σχημάτων, της διακόσμησης και των χρήσεων των πήλινων αγγείων του 7ου και 6ου αιώνα π.Χ., εποχή που ιδρύθηκε και αναπτύχθηκε το Βασίλειο της Μακεδονίας, μέσα από μια βιωματική προσέγγιση, που συνδυάζει την αρχαιολογική γνώση με την τεχνική εμπειρία των σύγχρονων βορειοελλαδιτών κεραμιστών.

Παράλληλα, προσκεκλημένοι κεραμίστες από τη Γαλλία και την Τουρκία, θα παρουσιάσουν δείγματα της δουλειάς τους και θα μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία τους.

Θέσεις εκπαιδευόμενων: 25 (με αυστηρή σειρά προτεραιότητας)
Ώρες Εργαστηρίου: 10:00-13:00 καθημερινά 
Πληροφορίες: 2310-830538 (Ευρυδίκη Κεφαλίδου, αρχαιολόγος), 
6972292387(Λίνα Χατζητάτση, κεραμίστρια)

Δηλώσεις συμμετοχής: eurydice.kefalidou@gmail.com 
(έως 30 Σεπτεμβρίου 2012)
Θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης του Εργαστηρίου

Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου τα μέλη του «Συλλόγου Κεραμιστών-Αγγειοπλαστών Βορείου Ελλάδος» θα εκθέσουν επιλεγμένα έργα τους, στα οποία αποτυπώνονται ποικίλες σύγχρονες προσεγγίσεις της αρχαίας κεραμικής.
Διάρκεια Έκθεσης : Σάββατο 13- Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012


Πηγή: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια