Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Συμπόσιο για τους αρχαίους μύθους και τη μουσική

Δεκατέσσερις επιστήμονες συζητούν και παρουσιάζουν στοιχεία σχετικά με «Αρχαίους μύθους και μουσική δημιουργία» στο διήμερο Διατμηματικό...


Δεκατέσσερις επιστήμονες συζητούν και παρουσιάζουν στοιχεία σχετικά με «Αρχαίους μύθους και μουσική δημιουργία» στο διήμερο Διατμηματικό Συμπόσιο, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου.


Το Συμπόσιο συνδιοργανώνουν το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στο πλαίσιο της έκθεσης «Ευρώπη και Ελληνικοί Μύθοι: 16ος – 19ος αι.», στην οποία φιλοξενούνται στο Τελλόγλειο έργα από το Μουσείο του Λούβρου.

Στο συμπόσιο θα μιλήσουν οι Δημήτρης Κούντουρας, Θεόδωρος Κίτσος, Γιώργος Σακαλλιέρος, Εύη Νίκα - Σαμφών, Αθανάσιος Τρικούπης, Νίκος Μαλιάρας, Ιωάννης Φούλιας, Κώστας Καρδάμης, Αλεξάνδρα Γουλάκη – Βουτυρά, Χαράλαμπος Χ. Σπυρίδης, Ντόρα Ψαλτοπούλου, Κώστας Χάρδας, Αθανάσιος Ζέρβας και Iwona Glinka Beata.

Στο πλαίσιο του συμποσίου θα δοθεί την Κυριακή, στις 20.00, συναυλία με τίτλο «Αρχαίος μύθος και αναγεννησιακή μουσική δημιουργία» με τους Αθηνά Μηλούση - Χριστόφορο Ψαλτόπουλο - Δαμιανό Παρασκευά (τραγούδι), Δημήτρη Κούντουρα (φλάουτο με ράμφος) και Θεόδωρο Κίτσο (λαούτο, θέρβη). Στην έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι 27 Ιανουαρίου, η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ, υπάρχουν μειωμένα εισιτήρια και ισχύουν πολλές ατέλειες.


Πηγή: Εφημερίδα "Αγγελιοφόρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια