Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κατολίσθηση αποκαλύπτει Ρωμαϊκό τείχος

Μέρος του ρωμαϊκού τείχους που αποκαλύφθηκε από την κατολίσθηση. Μια κατολίσθηση που συνέβη πρόσφατα στην περιοχή Erenköy της βορειοδυ...

Μέρος του ρωμαϊκού τείχους
που αποκαλύφθηκε από την κατολίσθηση.

Μια κατολίσθηση που συνέβη πρόσφατα στην περιοχή Erenköy της βορειοδυτικής επαρχίας Çanakkale στην Τουρκία αποκάλυψε ρωμαϊκό τείχος ηλικίας 1.800 ετών.


Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις γύρω από την οδογέφυρα στην περιοχή. Τα ιστορικά ερείπια που προέκυψαν μετά την κατολίσθηση εντοπίστηκαν για πρώτη φορά δίπλα στο αυτοκινητόδρομο Çanakkale-Σμύρνη από τον καθηγητή Doğan Perinçek, μέλος του Τμήματος Γεωλογίας και Μηχανικών του πανεπιστημίου Çanakkale Onsekiz Mart. Ο Perinçek ενημέρωσε τον αρχαιολόγο Candan Kozanlı σχετικά με την κατάσταση και περαιτέρω έρευνες αποκάλυψαν ότι πρόκειται για μέρος ενός αναλημματικού τείχους από τη ρωμαϊκή εποχή.

«Βρήκαμε ότι το τείχος ήταν από τη ρωμαϊκή εποχή, επειδή η αρχαία πόλη Οφρύνιον βρίσκεται πίσω από αυτό το δρόμο. Υπάρχει επίσης μια παλιά ρωμαϊκή γέφυρα μέσα σε ένα ρυάκι σε αυτόν τον τομέα. Πιστεύουμε ότι αυτή η γέφυρα και το τείχος είναι κατασκευές από εκείνη την εποχή. Το τείχος είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα της εφαρμοσμένης μηχανικής εκείνης της εποχής», δήλωσε ο Perinçek.


Πηγή: Hurriyet Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια