Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΓΙΑ ΚΑΣΤΡΟ ΚΟΡΩΝΗΣ: Να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία στο κάστρο της Κορώνης έγινε την Παρασκευή, ...


Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία στο κάστρο της Κορώνης έγινε την Παρασκευή, υπό την προεδρία του αν. υπουργού Κώστα Τζαβάρα.




Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι παράμετροι των μέτρων άμεσης προστασίας του μνημείου και δόθηκε η εντολή να προχωρήσουν παράλληλα οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη αρχιτεκτονική αποτύπωση του κάστρου, η οποία με τη σειρά της θα επιτρέψει την ιεραρχική αντιμετώπιση των ζητημάτων στερέωσης του συνόλου του χώρου. 

Ο κ. Τζαβάρας ζήτησε να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα άμεσα μέτρα προστασίας του μνημείου, ώστε να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάστασή του.
Από πλευράς Δήμου Πύλου-Νέστορος ανακοινώθηκε η ανάληψη του κόστους της μελέτης αποκατάστασης των ζημιών μέσω χορηγίας του Μανιατακείου Ιδρύματος, παράλληλα δε ο δήμος θα σταθεί αρωγός στο σύνολο της προσπάθειας.

Μετά την ολοκλήρωση της επιτόπιας σύσκεψης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση νέας συνάντησης σήμερα στο υπουργείο, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα προστασίας του μνημείου και ο σχεδιασμός όλων των απαιτούμενων δράσεων. Στη συνέχεια ο κ. Τζαβάρας επισκέφθηκε τη Μεθώνη όπου επιθεώρησε τα εκτελούμενα με αυτεπιστασία από την 26η Ε.Β.Α. έργα.



Πηγή: "Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια