Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τιμή σε τέσσερις αρχαιολόγους από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 4 μμ, σήμερα, Πέμπτη 28/3/2013 Τέσσερις αρχαιολόγους, που με τη ζωή και το έργο τους λάμπρυναν την α...


Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 4 μμ,
σήμερα, Πέμπτη 28/3/2013
Τέσσερις αρχαιολόγους, που με τη ζωή και το έργο τους λάμπρυναν την αρχαιολογική επιστήμη στη χώρα μας, προωθώντας την έρευνα και τη μελέτη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού τιμά την Πέμπτη 28 Μαρτίου το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία απότισης φόρου τιμής σε επιστήμονες που εργάσθηκαν με πάθος επί δεκαετίες για την ανάδειξη, την προστασία και την μελέτη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού σε συνθήκες δύσκολες και αντιμέτωποι με πρωτόγνωρα προβλήματα. 

Πρόκειται για τον διαπρεπή επιγραφολόγο κ. Χαράλαμπο Κριτζά, επίτιμο διευθυντή του Επιγραφικού Μουσείου της Αθήνας, το οποίο επί των ημερών του έλαβε νέα  ώθηση, αλλά και επιστήμονα, του οποίου η γνώση και η γνώμη έχουν βαρύνουσα  σημασία στον τομέα της ανάγνωσης και ερμηνείας αρχαίων επιγραφών. Τον αρχαιολόγο κ. Ιωάννη Παπαχριστοδούλου, επίτιμο έφορο Αρχαιοτήτων σήμερα, το έργο του οποίου στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στην Ρόδο έχει μείνει ως παρακαταθήκη στους νεώτερους. Τον νομισματολόγο κ. Ιωάννη Τουράτσογλου, επίτιμο διευθυντή του  Νομισματικού Μουσείου Αθήνας, έναν άνθρωπο του οποίου η βαθιά γνώση του αντικειμένου  και  γενικότερα η ευρυμάθεια υπήρξαν πάντα  πολύτιμα στην μελέτη του αρχαίου  ελληνικού  πολιτισμού.  Και τον αρχαιολόγο κ.  Κωνσταντίνο Τσάκο,  επίτιμο  έφορο Αρχαιοτήτων με μεγάλο ανασκαφικό έργο σε  πολλές  περιοχές  της Ελλάδας αλλά  με ιδιαίτερη  παρουσία  στο  Αιγαίο και κυρίως στη Δήλο  και την Σάμο,  όπου  πέραν των  άλλων ασχολήθηκε διεξοδικά με την προστασία των αρχαιοτήτων.

Τους τιμώμενους θα παρουσιάσουν εξαίρετοι συνάδελφοί τους, συγκεκριμένα τον κ. Κριτζά ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, κ. Πάνος Βαλαβάνης, τον κ. Παπαχριστοδούλου η επίτιμη διευθύντρια Αρχαιοτήτων κυρία Μελίνα Φιλήμονος – Τσοποτού και ο νομικός κ. Μανώλης Μακρής, τον κ. Τουράτσογλου ο ομ. καθηγητής  Πανεπιστημίου κ. Αθανάσιος Ριζάκης και ο νομισματολόγος κ. Ιωάννης Στόγιας και τον κ.  Τσάκο ο καθηγητής κ. Άγγελος Δεληβορριάς και η επίτιμη έφορος Αρχαιοτήτων κυρία Φωτεινή Ζαφειροπούλου. Θα  ακολουθήσουν ομιλίες των τιμωμένων.

Την εκδήλωση «Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης τιμά», που θα αρχίσει στις 4μ.μ. θα προλογήσει ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, καθηγητής κ. Νίκος Σταμπολίδης ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος του Ιδρύματος Νικολάου και  Ντόλλης Γουλανδρή, κυρία Σάντρα Μαρινοπούλου.


Πηγή: Μ. Θερμού, Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια