Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Υπό το φως νέα ευρήματα στο Κάστρο Πτελεού

Με την απομάκρυνση της άναρχης βλάστησης που ως τώρα έχει πραγματοποιηθεί στο μνημείο, αποκαλύφθηκε ένα σημαντικό τμήμα του.

Με την απομάκρυνση της άναρχης βλάστησης που ως τώρα έχει πραγματοποιηθεί στο μνημείο, αποκαλύφθηκε ένα σημαντικό τμήμα του.

Ένα σημαντικό τμήμα στο Κάστρο Πτελεού αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας «Αιολίς», δικαιούχο την περιβαλλοντική οργάνωση (Εν Δράσει) και συμπράττοντα φορέα την 7η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Οι εργασίες που στις εργασίες που εκτελούνται στο Κάστρο Πτελεού γίνονται για την ανάδειξη και βελτίωση της προσβασιμότητας του. Ήδη με την απομάκρυνση της άναρχης βλάστησης που ως τώρα έχει πραγματοποιηθεί στο μνημείο, αποκαλύφθηκε ένα σημαντικό τμήμα του. Έχουν εμφανιστεί σε αρκετή έκταση τμήματα των οχυρωματικών τοίχων, εκτεταμένα λαξεύματα σε βράχους, τμήματα δρόμων, η θέση της Δυτικής πύλης, και μεγάλο πλήθος κατοικιών.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων μιλούν για ένα σημαντικό μνημείο, για μια νέα καστροπολιτεία. Υπό το φως των νέων ευρημάτων πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο χώρο του μνημείου του Αρχαιολόγου της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Πασχάλη Σταντζούρη, του Δημάρχου Αλμυρού. κ. Ευάγγελου Χατζηκυριάκου, του εκπροσώπου της περιβαλλοντικής οργάνωσης (εν Δράσει) κ. Κώστα Ζούπη, και του εκπροσώπου της εθελοντικής ομάδας Αιολίς κ. Κώστα Ρούτσια. Ο Δήμαρχος Αλμυρού έδειξε αυξημένο ενδιαφέρον για την πορεία των έργων του μνημείου και τόνισε ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην προβολή και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Συμφωνήθηκε σε πρώτη φάση να γίνει λεπτομερής τοπογραφική αποτύπωση του και να ενταθούν οι ενέργειες για την αναγνώριση του δρόμου που οδηγεί σ αυτό, ώστε να διεκδικηθεί η χρηματοδότηση ενός γενικότερου σχεδίου ανάδειξης του από Κοινοτικά Προγράμματα. Παράλληλα, σχεδιάζεται η οργάνωση σημαντικών πολιτιστικών δρώμενων την περίοδο του Αυγούστου στο χώρο του μνημείου, με μουσικές εκδηλώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια