Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Καθαρισμός του Οροπεδίου της Γκίζας από σκουπίδια και κοπριά

Από βορρά προς νότο: τμήμα της πόλης της Γκίζας, η Νεκρόπολη της Γκίζας, και μέρος του οροπεδίου της Γκίζας Ιδιωτική εταιρεία καθα...



Από βορρά προς νότο: τμήμα της πόλης της Γκίζας,
η Νεκρόπολη της Γκίζας,
και μέρος του οροπεδίου της Γκίζας
Ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού ανέλαβε τον καθαρισμό του οροπεδίου της Γκίζας, του παγκοσμίως γνωστού αρχαιολογικού χώρου, απομακρύνοντας τα σκουπίδια που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή σε μια προσπάθεια ανάκτησης της γαλήνης και της ηρεμίας που απαιτεί ο χώρος.

Οι επισκέπτες στο οροπέδιο, όπου βρίσκονται οι τρεις πυραμίδες των αρχαίων Αιγυπτίων βασιλέων Khufu, Khafre και Menkaure, μαζί με την Σφίγγα, θα εκπλαγούν ευχάριστα με την αλλαγή.

Λόγω της έλλειψης ασφάλειας και της αστυνομικής παρουσίας στο οροπέδιο, η περιοχή όπως συμβαίνει και με άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου, αποτέλεσε αντικείμενο καταπάτησης. Ιδιοκτήτες αλόγων και καμήλων παραβίασαν το νόμο και μπήκαν στην αρχαιολογική ζώνη ασφαλείας, στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν υποψήφιους πελάτες. Μετά τα γεγονότα της Αραβικής Άνοιξης, ο αριθμός των τουριστών στην Αίγυπτο έχει μειωθεί σημαντικά, οδηγώντας σε αύξηση του ανταγωνισμού στον τομέα του αιγυπτιακού τουριστικού εμπορίου.

Η κοπριά των ζώων, επίσης, αποτέλεσε σημαντικό πρόβλημα και επιτέλους θα καθαριστεί από τον αρχαιολογικό χώρο.

Ο Aly El-Asfar, γενικός διευθυντής Μνημείων της Άνω Αιγύπτου, δήλωσε ότι η ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού κέρδισε τον διαγωνισμό του αιγυπτιακού υπουργείο τουρισμού, που είχε ως σκοπό να βοηθήσει στην διατήρηση της ζώνης του οροπεδίου από την αστική καταπάτηση. Η εταιρεία χρησιμοποιεί μηχανήματα τελευταίας λέξης της τεχνολογίας για την συλλογή της κοπριάς αλλά και για την ανακύκλωση των υπόλοιπων σκουπιδιών.

Μια συλλογή από καλάθια απορριμμάτων φτιαγμένα από λίθο, όμοιο με αυτόν του οροπεδίου, έχουν εγκατασταθεί σε διαφορετικές τοποθεσίες στον αρχαιολογικό χώρο.

«Τέλος, το οροπέδιο ανέκτησε μέρος του απαιτούμενου σεβασμού που πρέπει να έχει ένας αρχαιολογικός χώρος, και ελπίζω ότι η αρμόδια εταιρεία θα συνεχίσει με επιτυχία το έργο της διατήρησης της υγιεινής στο οροπέδιο», δήλωσε ο El-Asfar.



Δεν υπάρχουν σχόλια