Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Καναδικοί έπαινοι για τη λειτουργία των ελληνικών μουσείων

Τον τρόπο και τα ωράρια λειτουργίας των ελληνικών Μουσείων εκθειάζει σε άρθρο του ο Άντριου Κοέν, καθηγητής δημοσιογραφίας και διεθνών σχ...

Τον τρόπο και τα ωράρια λειτουργίας
των ελληνικών Μουσείων
εκθειάζει σε άρθρο του ο Άντριου Κοέν,
καθηγητής δημοσιογραφίας
και διεθνών σχέσεων
του Πανεπιστημίου Κάρλτον της Οττάβας.

«Τα Μουσεία του Καναδά θα μπορούσαν να διδαχθούν από την Ελλάδα», λέει καθηγητής δημοσιογραφίας και διεθνών σχέσεων.

Τον τρόπο και τα ωράρια λειτουργίας των ελληνικών Μουσείων εκθειάζει σε άρθρο του ο Άντριου Κοέν, καθηγητής δημοσιογραφίας και διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου Κάρλτον της Οττάβας, για την εφημερίδα Ottawa Citizen. Τίτλος του κομματιού είναι «Τα Μουσεία του Καναδά θα μπορούσαν να διδαχθούν από την Ελλάδα» και ο έγκριτος ακαδημαϊκός αναφέρεται με ιδιαίτερα θετικό τρόπο στα ελληνικά μουσεία και ειδικότερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα επισημαίνεται ότι παρά την οικονομική κρίση το συγκεκριμένο μουσείο όχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά έχει διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, επί δωδεκάωρο, για έξι ημέρες την εβδομάδα, και για 6,5 ώρες την Κυριακή ενώ παρουσιάζει την ιστορία της προϊστορικής Μακεδονίας μέχρι τον Μεγάλο Αλέξανδρο και λίγο πιο μετά.

Επιπλέον τονίζεται πως οι Έλληνες, είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους και ότι το παρουσιάζουν με στυλ και χάρη στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Θεσσαλονίκη, η οποία κάποτε αποτελούνταν από Εβραίους, Μουσουλμάνους και Χριστιανούς.

Ο αρθρογράφος κάνει αναφορά και σε άλλα μουσεία της Θεσσαλονίκης (Πολεμικό Μουσείο, Εβραϊκό Μουσείο, Βυζαντινό Μουσείο) ενώ δεν παραλείπει να δώσει το στίγμα του Μουσείου της Ακρόπολης το οποίο άνοιξε το 2009.

Σημειώνεται ότι στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης η Ελλάδα βρίσκει τα χρήματα για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ο αρθρογράφος ολοκληρώνει το κομμάτι του, προτρέποντας την καναδική κυβέρνηση να ακολουθήσει το μοντέλο της Ελλάδας αναφορικά με την ενίσχυση των Μουσείων της χώρας τα οποία υστερούν σε σχέση με τα Ελληνικά, όπως χαρακτηριστικά γράφει.

Σύνδεσμος για το πρωτότυπο άρθρο:

http://www.ottawacitizen.com/opinion/columnists/Canada+museums+could+learn+from+Greece/8345049/story.html


Πηγή: Καθημερινή
Πηγή εικόνας: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια