Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τα «θυρανοίξια» του θεάτρου της αρχαίας Μεσσήνης στο Φεστιβάλ Αθηνών

Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης Ανακοινώθηκε χθες 16 Μαΐου 2013 το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις κα...

Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης

Ανακοινώθηκε χθες 16 Μαΐου 2013 το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και παραστάσεις που θα μας κρατήσουν συντροφιά όλο το καλοκαίρι. Από τις σημαντικότερες στιγμές του, τα «θυρανοίξια» του θεάτρου της Αρχαίας Μεσσήνης στις 3 Αυγούστου, έπειτα από 2.300 χρόνια σιωπής. 

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την 1η Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 17 Ιουλίου στην Αθήνα, ενώ το φεστιβάλ Επιδαύρου ξεκινά στις 5 Ιουλίου και κλείνει στις 31/8, καλύπτοντας 8 Σαββατοκύριακα.


Στις σημαντικότερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συγκαταλέγονται τα «θυρανοίξια» του αρχαίου θεάτρου της Μεσσήνης, τα οποία θα γιορτασθούν μ΄ένα λαμπρό γκαλά ιταλικής όπερας. Η ανθρώπινη φωνή θα ακουστεί ξανά από το χώρο της ορχήστρας του θεάτρου ύστερα από 2.300 χρόνια σιωπής. Θα τραγουδήσουν η Τσέλια Κοστέα και ο Δημήτρης Πλατανιάς, πλαισιωμένοι από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών  και το Βασίλη Χριστόπουλο.

Πρόκειται για μια συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών και του Υπουργείου Πολιτισμού  με το ΔΙΑΖΩΜΑ, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τους τοπικούς φορείς.

Για την άρτια διοργάνωση της ξεχωριστής αυτής παράστασης πραγματοποιήθηκε η πρώτη διερευνητική συνάντηση εργασίας στο χώρο του μνημείου την Τετάρτη 8 Μαΐου 2013 με σκοπό τον εντοπισμό και την επίλυση όλων των οργανωτικών προβλημάτων. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν:

- Από την ΛΗ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων η προϊσταμένη κα Άννα Καραπαναγιώτου

- Ο διευθυντής της ανασκαφής καθηγητής Πέτρος Θέμελης

- Από το Φεστιβάλ Αθηνών ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Γιώργος Λούκος και η συνεργάτης του κα Τίνα Παπανικολάου

- Από την κρατική Ορχήστρα Αθηνών ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Βασίλης Χριστόπουλος και η συνεργάτης του κα Αλίκη Φιδετζή

- Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής κ. Γιώργος Κουρουπός, ο οποίος θα έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης της 3ης Αυγούστου

- Εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεσσήνης.


Πηγή: Διάζωμα



Δεν υπάρχουν σχόλια