Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έτοιμη για το καλοκαίρι η Επίδαυρος

Τα νέα εκδοτικά μηχανήματα στήθηκαν ήδη πριν από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου στην Επίδαυρο . Όλα προχωρούν κανονικά. Σε λίγες μ...

Τα νέα εκδοτικά μηχανήματα
στήθηκαν ήδη πριν από την είσοδο
του αρχαιολογικού χώρου στην Επίδαυρο .
Όλα προχωρούν κανονικά. Σε λίγες μέρες, οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου της Επιδαύρου θα μπορούν να προμηθεύονται σνακ, καφέ και νερό από την καντίνα που συναντάμε πρώτη μόλις αφήσουμε πίσω μας το πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου. Ίσως μέχρι σήμερα, Τετάρτη η λυόμενη καντίνα να είναι έτοιμη για ν’ ανοίξει.

Βρεθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου την περασμένη Παρασκευή και φαίνεται ότι οι εργασίες, τόσο για την ανακαίνιση και επαναλειτουργία της καντίνας, όσο και για το περίπτερο του ΧΕΝΙΑ, προχωρούν κανονικά. Ο χώρος και του περιπτέρου έχει καθαριστεί εξωτερικά, ενώ εσωτερικά γίνονται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης. Όμως ειδικά το περίπτερο, αυτό το εξαιρετικό πέτρινο κτίσμα, που λειτουργεί για ανάπαυλα των επισκεπτών είτε του αρχαιολογικού χώρου είτε των παραστάσεων, θα χρειαστεί λίγες μέρες ακόμα μέχρι να είναι εντελώς έτοιμο να επαναλειτουργήσει. Ασφαλώς, η πρώτη παράσταση του φετινού Φεστιβάλ Επιδαύρου θα το βρει απολύτως έτοιμο.

Εν τω μεταξύ, ακριβώς δίπλα στο περίπτερο του ΧΕΝΙΑ, κάτι επίσης νέο ετοιμάζεται για τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου (όχι των παραστάσεων του αρχαίου θεάτρου). Είναι η τοποθέτηση των αυτόματων μηχανημάτων ακύρωσης εισιτηρίων και μια νέα λυόμενη κατασκευή έχει ήδη στηθεί για να βγάζουν εισιτήρια οι επισκέπτες. Τα ακυρωτικά μηχανήματα εντάσσονται στο πλαίσιο λειτουργίας αντίστοιχων μηχανημάτων σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Αλλα από αυτά λειτουργούν, άλλα όχι. Είναι μια ιστορία που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

Και για την Επίδαυρο οι πληροφορίες λένε ότι ενώ στήθηκαν τα ακυρωτικά μηχανήματα, δεν είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσουν φέτος. Πάντα υπάρχουν κάποιοι που αντιδρούν. Πάντως, μέσα στις επόμενες μέρες, οι επισκέπτες θα μπορούν ν’ απολαμβάνουν τη γαλήνη του τοπίου στο περίπτερο του ΧΕΝΙΑ, να ξεκουράζονται από την ανάβαση στο αρχαίο θέατρο και την περιήγηση στο Ασκληπιείο. Με λίγα λόγια, φέτος η Επίδαυρος θα μπορεί να υποδέχεται αξιοπρεπώς επισκέπτες της (πέντε πούλμαν είδαμε μέσα σε μισή ώρα την περασμένη Παρασκευή) και τους θεατές των παραστάσεων, που ξεκινούν στις 5 Ιουλίου.


Πηγή: Ο. Σελλά, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια