Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αυξάνονται επισκέπτες και έσοδα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ευχάριστα τα νέα από την επισκεψιμότητα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων  για τον μήνα Φεβρουάριο  καθώς η αύξηση των ατόμων που...



Ευχάριστα τα νέα από την επισκεψιμότητα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων  για τον μήνα Φεβρουάριο  καθώς η αύξηση των ατόμων που πέρασαν τις  πόρτες  τους προδιαθέτει  και για  παρόμοια  συνέχεια. 



Συγκεκριμένα κατά 33,5% αυξήθηκαν οι επισκέπτες των  μουσείων τον Φεβρουάριο του 2013 σε  σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, με ταυτόχρονη αύξηση και των εισπράξεων κατά 15,7%.  Όσον αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους εξάλλου η αύξηση των επισκεπτών  ήταν κατά 44,2%  με παράλληλη  αύξηση των εισπράξεων κατά  57,8% .

Αλλά και γενικότερα στους δύο πρώτους μήνες του έτους παρουσιάσθηκε  αύξηση  επισκεπτών στα  μουσεία  σε  ποσοστό  24,5%  με αύξηση εισπράξεων σε ποσοστό 7,9% .  Αντίστοιχα στους  αρχαιολογικούς  χώρους και για το  ίδιο διάστημα υπήρξε  αύξηση κατά 39,4%,  με  ταυτόχρονη  αύξηση εισπράξεων κατά 40,9% .

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός της μεγάλης αύξησης επισκεψιμότητας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου σε ποσοστό 105,6%  κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην εξαιρετική έκθεση για το «Ναυάγιο των Αντικυθήρων». Μεγάλη και η αύξηση επισκεπτών στο  Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας (κατά 81,9%)  και ακολουθούν το Παλάτι των Ιπποτών  της  Ρόδου  (52,8%), το Μουσείο Ρόδου (48,5%) και το Μουσείο Ηρακλείου (30,5%).

Ο Μυστράς με αύξηση επισκεπτών κατά 207,4% βρέθηκε στην πρώτη θέση επισκεψιμότητας σε αρχαιολογικούς χώρους ενώ  ακολουθούν η Αρχαία Ολυμπία (86,5%), η  Κάμειρος (75,4%),  Οι Μυκήνες  και η Κνωσός (60,2%).



Πηγή: Μαρία Θερμού, "Το Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια