Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βυζαντινή βασιλική ζωντανεύει στην Προύσα

Η βυζαντινή βασιλική, ηλικίας 1500 ετών, στην Προύσα. Ανασκαφές θα ξεκινήσουν αυτό το μήνα, για να αποκαλύψουν πλήρως μια βυζαντινή βα...

Η βυζαντινή βασιλική,
ηλικίας 1500 ετών, στην Προύσα.
Ανασκαφές θα ξεκινήσουν αυτό το μήνα, για να αποκαλύψουν πλήρως μια βυζαντινή βασιλική 1500 ετών στην Προύσα όπως  ανακοινώθηκε από τον τοπικό κυβερνήτη στην Bursa της Τουρκίας.

Ο Harput, ο οποίος ερευνούσε την περιοχή όπου η ιστορική βασιλική ανακαλύφθηκε στο χωριό Derecik στην περιοχή Büyükorhan, συγκέντρωσε τις απαραίτητες πληροφορίες από τις αρχές. Η βασιλική χρησιμοποιήθηκε ως τόπος λατρείας κατά τα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού.

Μετά την αποδοχή του Χριστιανισμού από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο, πολλά κτίρια σε κατοικημένες περιοχές μετατράπηκαν σε χώρους λατρείας. Ένα από αυτά τα κτίρια, η βασιλική που θα ανασκαφεί, έγινε αργότερα ένας από τους πιο σημαντικούς ενδιάμεσους σταθμούς για την πορεία προς το προσκύνημα στη Μέκκα. 

«Έχουμε βρει πολλά κομμάτια πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή αυτή γύρω από το İznik, η οποία είναι μια από τις πόλεις όπου ο Χριστιανισμός πήρε τη μορφή που έχει σήμερα. Η Bursa (η Προύσα σήμερα στην Τουρκία) έχει ιστορία 8.000 ετών. Οι ανασκαφές και οι μελέτες για τη βασιλική συνεχίζονται με τη συνεργασία του τοπικού Διοικητή, των ξένων αρχών, ακαδημαϊκών και του Υπουργείου Πολιτισμού».


Σύμφωνα με το πρώτο σχέδιο, που αποτελείται από τέσσερα στάδια, το ανασκαφικό έργο θα κοστίσει συνολικά περίπου 1,1 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να αρχίσει τον Ιούλιο. Έχει προγραμματιστεί επίσης η έκθεση των θησαυρών που ανακαλύφθηκαν σε ένα νέο μουσείο στην περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια