Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το βραβείο κοινού στα Προπύλαια

Το Βραβείο για την Επιτροπή Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως και το βραβείο κοινού για τα Προπύλαια πήρε η Ελλάδα από την Europa Nostra ...

Το Βραβείο για την
Επιτροπή Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως
και το βραβείο κοινού για τα Προπύλαια
πήρε η Ελλάδα από την Europa Nostra
Η επίτροπος Εκπαίδευσης Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ανδρούλλα Βασιλείου και ο Πλάθιντο Ντομίνγκο, διάσημος τενόρος και πρόεδρος της Europa Nostra, ανακοίνωσαν, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης, τα 7 Grand Prix και τον νικητή του Βραβείου Κοινού των Βραβείων Ευρωπαϊκής Πολιτισμικής Κληρονομιάς Europa Nostra Awards 2013. Χθες το βράδυ έγινε η απονομή στο Ηρώδειο.


Η Ελλάδα βραβεύθηκε διπλά αφού πήρε το μεγάλο βραβείο για την Επιτροπή Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως αλλά και το βραβείο κοινού για τα Προπύλαια.

«Υποδειγματικό έργο»

Ο νικητής του «βραβείου προτίμησης του κοινού», που έχει επιλεγεί ύστερα από ηλεκτρονική ψηφοφορία μεταξύ των 30 επιτυχόντων για το 2013, είναι το έργο της «Αποκατάστασης της ανωδομής του κεντρικού κτιρίου των Προπυλαίων», στην Αθήνα.

Η κριτική επιτροπή για την κατηγορία των βραβείων «Διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς» εξήρε το υψηλό επίπεδο δεξιοτεχνίας που χρησιμοποιήθηκε σε ένα «υποδειγματικό έργο, το οποίο πέτυχε όχι μόνο τη διαφύλαξη αυτού του συμβολικού μνημείου του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά και την ενίσχυση των βασικών και κοινωνικών αξιών που ενυπάρχουν σε αυτό».

Τα υπόλοιπα βραβεία είναι:

- Tallinn Seaplane Harbour, ΕΣΘΟΝΙΑ
- Ρωμαϊκό θέατρο, Medellin, ΙΣΠΑΝΙΑ
- Strawberry Hill, Twickenham, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
- Αποκατάσταση των εξαιρετικών μηχανημάτων της ζυθοποιίας - Wielemans-Ceuppens, Βρυξέλλες, ΒΕΛΓΙΟ
- Ένωση για την προαγωγή της τέχνης και του πολιτισμού στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας (VKF), Βερολίνο, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
- Έργο SOS Azulejo, Loures, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια