Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δύο συναυλίες στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Με δύο συναυλίες, μία το πρωί και άλλη μία το απόγευμα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής την Παρα...


Με δύο συναυλίες, μία το πρωί και άλλη μία το απόγευμα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013. 


Η γιορτή, που θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία του Θερινού Ηλιοστασίου, που συμβαίνει το μεσημέρι της 21ης Ιουνίου, πλαισιώνεται από δύο συναυλίες στο Αίθριο του Μουσείου (Πατησίων 44): 

Ώρα 11.00: Συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ, με τίτλο «Musica Poetica», με έργα των A.Vivaldi, H. Purcell, J. Offenbach, Ν. Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου, C.Galanti, J. Silvestri κ.α. 

Διεύθυνση Ορχήστρας: 'Αρης Δημητριάδης. 

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ ιδρύθηκε το 1993 και είναι υπό την αιγίδα του Μουσικού Συλλόγου ΕΡΑΤΩ. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει μουσική πέντε αιώνων, από την Αναγέννηση ως την Ιταλική Καντσονέτα, από τη μουσική Μπαρόκ ως τον Ρομαντισμό. Σκοπός της είναι η διάδοση του μαντολίνου στην Ελλάδα και διεθνώς, καθώς και η αναβίωση των οργάνων της οικογένειας του μαντολίνου που τείνουν να εξαφανιστούν. Η βασική σύνθεση της Ορχήστρας είναι α' και β΄μαντολίνα, μαντόλα άλτο, μαντόλα τενόρε, μαντολοντσέλο, κιθάρες, κοντραμπάσο και πιάνο ή τσέμπαλο.

Ώρα 18:00: Συναυλία της Μαθητικής Ορχήστρας του Τμήματος Ελληνικής μουσικής του Ωδείου Αθηνών με τίτλο: «ΗΛΙΟΣ. Ταξίδι στην Ελληνική Μουσική Παράδοση. Τα Μουσικά Σύνολα στο Μουσείο». Θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Συμμετέχει 15 μελής ορχήστρα, με νυκτά, έγχορδα, πνευστά και κρουστά.

Υπεύθυνος Ορχήστρας: Ανδρέας Τσεκούρας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και δεν απαιτείται εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο.


Πηγή: Εξπρές

Δεν υπάρχουν σχόλια