Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εξερευνήστε τον τάφο ενός πολεμιστή

Ο δικτυακός τόπος του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Google φιλοξενεί εικονικά εκθέματα από πολλά μουσεία του κόσμου, αλλά εξακολουθεί να εί...


Ο δικτυακός τόπος του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Google φιλοξενεί εικονικά εκθέματα από πολλά μουσεία του κόσμου, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά του Διαδικτύου.

Η Google αναδεικνύει τώρα μερικές από τις τελευταίες προσθήκες στην τεράστια συλλογή της με ειδικές εκθέσεις που δημιούργησε ειδικά για το διαδίκτυο - και είναι τόσο απλές και κομψές ώστε να αποτελέσουν το εφαλτήριο για ένα νέο τρόπο προβολής αυτών των μεγάλων θησαυρών.

Μία εξαιρετική νέα έκθεση έχει δημιουργηθεί, με τον τίτλο  «Sutton Hoo: η Αγγλοσαξωνική ταφή σε πλοίο» σε συνεργασία με το Βρετανικό Μουσείο.

Η έκθεση επικεντρώνεται σε μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις της αγγλοσαξονικής εποχής στην Αγγλία, το νεκροταφείο πλοίων στο Sutton Hoo. Η ηλεκτρονική έκδοση ξεναγεί τους επισκέπτες μέσα από την ιστορία της ανακάλυψης και αναδεικνύει τα πιο ενδιαφέροντα αντικείμενα που βρέθηκαν εκεί.

Ένα αξιοσημείωτο εύρημα προς εξερεύνηση

Το 1939, λίγο πριν το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η αρχαιολόγος Basil Brown ανακάλυψε τη μεγαλύτερη ταφή από τα 18 αναχώματα που βρίσκονταν στον περίβολο ενός σπιτιού στο Sutton Hoo, στα ανατολικά της Αγγλίας. Αυτό που ανακάλυψε κατέληξε να είναι μια εντυπωσιακή άθικτη ταφή.


Η online έκθεση επιτρέπει στον επισκέπτη να εξερευνήσει και να αλληλεπιδράσει με διάφορους τρόπους και να διερευνήσει τι ακριβώς ανακαλύφθηκε μέσω ενός φανταστικού αποτυπώματος ενός μεγάλου πολεμικού πλοίου: μια εξαιρετικά πλούσια ταφή ενός υψηλόβαθμου αγγλοσάξονα, ίσως ακόμη και ενός βασιλιά.

Στα υπόλοιπα ενδιαφέροντα εκθέματα περιλαμβάνεται το  Museu do Futebol στην Βραζιλία. «Το Παιχνίδι και οι Άνθρωποι» αφηγείται την ιστορία άφιξης του ποδοσφαίρου στη Βραζιλία και πώς αυτό εξαπλώθηκε από τις ανώτερες τάξεις μέχρι τους εργαζόμενους.
Το Museo Galileo της Ιταλίας είναι ένας από τους σπουδαιότερους διεθνείς οργανισμούς στην Ιστορία της Επιστήμης και έχει δημιουργήσει τρεις εκθέσεις για το Πολιτιστικό Ινστιτούτο, τις Medici συλλογές, τις Lorraine συλλογές και τις συλλογές της Βιβλιοθήκης. Η έρευνα και η εξερεύνηση των θησαυρών, της τέχνης και των θαυμάτων του κόσμου, έχει γίνει απλή και ταυτόχρονα συναρπαστική - και με την επιπλέον δυνατότητα να δημιουργήσετε την δική σας εκθέση - οι δυνατότητες είναι πραγματικά ατελείωτες.


World Wonders Project

Οι εκπαιδευτικοί ιστορίας και γεωγραφίας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να βρουν και να κατεβάσουν υλικό για την τάξη τους, όπως σχέδια μαθήματος, φύλλα εργασίας και παρουσιάσεις. Το περιεχόμενο είναι σχεδιασμένο να παρέχει την ευελιξία για εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο με διάφορες μορφές και επίπεδα σπουδών. Δυστυχώς, η χώρα μας απουσιάζει σε αυτόν τον τομέα. Δείτε εδώ περισσότερα.



Πηγή: Past Horizons

Δεν υπάρχουν σχόλια